ВОЙНА В Украине Дембеля АТО в Киеве не дали коллекторам силой "отжать" квартиру участника АТО

2016-07-08 11:45

Ветерани АТО, громадські активісти та патрульна поліція не дали колекторській фірмі відібрати квартиру в бійця.

Демобілізований боєць АТО, що проживає в Солом’янському районі міста Києва, потрапив у кредитну заборгованість УкрСиббанку. Заставою кредиту стала його квартира, де він проживає з родиною, в складі якої є неповнолітні діти.

Після того, як «атошника» почали переслідувати молодики, які представлялись співробітниками колекторської компанії та новими власниками квартири, чоловік звернувся до Спілки ветеранів АТО Соломянського р-ну м. Києва.

Про це повідомляється на сторінці організації ветеранів АТО в соціальній мережі Facebook.

«Представники Спілки ветеранів АТО Солом’янського р-ну зустрілись з бійцем, обговорили ситуацію та домовились про зустріч з його адвокатом для погодження подальших дій. Але зробити нічого не встигли.

Вже о 9 годині наступного ранку молодики знову з’явились біля квартири бійця, в якій він знаходився з дітьми. Тоді ж приїхали журналісти. О 10 там була поліція та представники Спілки ветеранів АТО Солом’янського р-ну на чолі з Ігор Скопненко. Згодом під’їхали демобілізовані бійці 128-а гірсько-піхотна бригада, другий наряд поліції та громадські діячі.

Молодики намагались вибити двері і вдертись в квартиру, здійснювали психологічний пресинг та викликали підкріплення. Поліціянти заявили, що за це затримати їх не можуть, але попередили, що всі учасники процесу будуть затримані у разі здійснення насильницьких дій. Ознайомившись з документами, які надали колекторські молодики, поліціянти зробили висновок, що ніяких підстав для зайняття цієї житлової площі вони не мають. У людей не було при собі ані постанови суду, ані постанови виконавчої служби. Хочемо наголосити, що згідно з чинним законодавством відчуження об’єкту нерухомості шляхом рішення суду в існуючому правовому полі було б неможливо без вирішення питання щодо неповнолітніх дітей та рішення опікунської ради. Але колектори примудрились сфальсифікувати документи без участі ради у цьому питанні. До того ж, з ними не було державного виконавця. Без всього цього їх дії є неправомірними.

Все це тягнулось десь до 13 години. Тоді молодики пішли, погрожуючи повернутись. Але так більше і не з’явились.

Наразі подана заява до суду та поліції. Активісти та ветерани обіцяють тримати громадськість в курсі подій.

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"