Детали Навіщо міністр АПК Кутовий повертає в "Укрспирт" подільників біглого Лабутина

2016-07-18 10:23

Одним з головних пріоритетів розвитку агропромислового сектору України є реформування спиртової галузі та боротьба із незаконним обігом підакцизних товарів.

Керівництвом міністерства аграрної політики і продовольства України був проголошений новий курс розвитку спиртової галузі України та створення прозорих правил для унеможливлення зловживань на ринку обігу спирту та алкогольних напоїв. Адже спадок тяжкий, реформи та люстрація є необхідними. За керівництва ДП «Укрспирт» представниками минулої влади державному бюджету України були завдані численні збитки, у структурі галузі працювали люди, які уособлювали корупцію, створювалися злочинні угрупування, які контролювали виробництво та обіг нелегального спирту. Зараз багато з цих осіб переховуються від органів правосуддя.

«У своїй стратегії ми бачимо "Укрспирт" ефективним і прибутковим підприємством, без корупції і тіньових схем, підприємством, що приносить значні кошти до державного бюджету. Реалізувати це можна лише за однієї умови - приватизації. Саме для цього сьогодні ми будемо шукати професійного і енергійного менеджера. Але невідкладно запускаємо процес підготовки підприємств до приватизації", - такі слова Тараса Кутового наводять засоби масової інформації.
І, здається, такого «професійного і енергійного» майже знайшли.

Не біда, що поза конкурсом, який нещодавно вчергове «провалився». За нашою інсайдерською інформацією, не виключається можливість повернення у структуру ДП «Укрспирт» на керівну посаду Ільчишина Ігоря Анатолійовича, який у 2014 році обіймав посаду начальника контрольно-ревізійного відділу ДП «Укрспирт». Саме Ільчишин Ігор Анатолійович здійснював постійний контроль спиртових заводів шляхом проведення виїзних перевірок (законних і не зовсім), перебував, так би мовити, в орбіті одного з колишніх керівників ДП «Укрспирт» Лабутіна М.Ю. та виконував його прямі вказівки. Не будем багато про нього, обмежимося лише тим, що досі розслідуються кримінальні справи за зловживаннями, що мали місце на ДП «Укрспирт у 2013-2014 роках за його каденції.

Через високих покровителів у владі й інші «герої» ДП «Укрспирт» зразка 2013-2014 року такі як Вітвицький П.С., Вергелес Г.В., Недомовний О.М., Бабяр А.В. та ін. намагаються повернутися на посади директорів підприємств, що входять до ДП «Укрспирт».

То чи не йдуть вищенаведені слова вельмишановного міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового, який має репутацію розумної, поміркованої та розсудливої людини у розріз із реальним станом речей, із намаганням зберегти корупцію та незаконні шляхи збагачення на державних підприємствах спиртової галузі? Ось питання на яке кожен з нас дасть свою відповідь.

Олександра Отченашенко.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"