ВОЙНА В Украине фото Міжнародний шовковий форум у Києві пройшов під наглядом Порошенко та Геращенко

2016-11-10 15:31

Нагадаємо, Україна офіційно приєдналася до китайської стратегічної ініціативи «Один пояс – один шлях». В перспективі, подальше українсько-китайське співробітництво буде нарощуватись. 

«Без України Шовковий шлях буде неповним. Навіть немислимим», - підкреслив Ду Вей, посол Китаю в Україні.

За словами китайського посла, Шовковий шлях допоможе об’єднати транспортну інфраструктуру Євро-Азійського континенту, а також буде сприяти перезапуску та поновленню зростання світової економіки.

На київському форумі Ду Вей офіційно запропонував Україні створити зону вільної торгівлі з Китаєм.

За словами голови Фонду Шовкового шляху Давіда Кьянга, така зона вільної торгівлі є актуальною вимогою часу, в умовах турбулентності світової економіки та кризи світової торгівлі.

Міжнародна торгова палата Шовкового шляху, некомерційна організація, котра об’єднує 54 країни, на форумі її представляв президент Лю Цзянчжун, виразила сподівання на «більш успішне співробітництво» з Україною та заявила про готовність надати для цього «більше інструментів для зміцнення економічного та торгівельного співробітництва».

Лю Цзяньчжун також підкреслив, що співробітництво в рамках OBOR не обмежується сферами торгівлі та економіки, велике значення також має взаємний обмін між культурами.

Лю Цзяньчжун запросив українців взяти участь у Міжнародному тижні культури Шовкового шляху, котрий відбудеться у 2017 році у Китаї.

Київський Шовковий форум отримав високу увагу з боку українських високопосадовців. Зокрема, участь у форумі взяли перша леді Марина Порошенко, голова Благодійного Фонду імені Петра Порошенко, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, віце-прем’єр Геннадій Зубко, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

«Новий Шовковий шлях не просто транспортний маршрут, це багаторівневий процес зближення Китаю та Європи, який створює нові економічні та культурні зв’язки», - підкреслила Марина Порошенко.

За результатами Першого українського форуму Шовкового шляху, підписано три робочі документи.

По-перше, Договір про співпрацю та розвиток електронної платформи eSilkRoad в Україні, котрий підписали Ірина Нікорак (NGO Silk Link) та Лю Цзянчжун (Міжнародна торгова палата Шовкового шляху).

По-друге, Меморандум про стратегічну співпрацю між «Українським домом» (Пекін) та Міжнародною торговою палатою Шовкового шляху, котрий підписали Дмитро Танасійчук та Лю Цзянчжун відповідно.

По-третє, Угода про співробітництво між Центром сучасного Китаю «Тянься Лінк» та Міжнародною торговою палатою Шовкового шляху, котру підписали Сергій Бур’ян та Лю Цзянчжун.

Ігор Шевирєв.

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"