Детали В Україні створено китайську діаспору

2016-11-18 13:53

Ігор Шевирьов

В Україні офіційно оформлено китайську діаспору.
«Китайська діаспора в Україні» - це громадське об’єднання, яке буде працювати на розвиток українсько-китайських відносин.
Відтепер буде функціонувати у Києві.
Таким чином, зроблено черговий крок до інституціоналізації українсько-китайських відносин
За словами голови новоствореної організації Лі Сяна, це допоможе інтегрувати китайську діаспору в українське суспільство та буде сприяти зміцненню відносин між Києвом та Пекіном.
Посол Китаю Ду Вей висловив три побажання дияспорянам.
По-перше, зберігати національну єдність поміж китайцями.
По-друге, бути активними та відповідальними, активно долучатись до українського громадського життя, дотримуватись соціальної відповідальності, бути укоріненим зразком для інших, а також активніше змішуватись з місцевим населенням.
По-третє, сприяти розповсюдженню китайської культури в українському суспільстві, стати справжніми «гонцями взаємообміну» між обома народами.
«Ви є новим поколінням китайської діаспори за кордоном», - наставляв Ду Вей.
Посол Китаю запевнив, що Пекін, зі свого боку, буде спрямовувати до України найкращих митців, художників та скульпторів, інших діячів культури.
«Нам потрібен мистецький діалог між Україною та Китаєм. Створення китайської діаспори – саме задля цього», - підкреслив Віктор Ющенко, радник китайської діаспори в Україні.
Поважний авторитет українського президента (2005-2010 років), котрого залучено до роботи по зміцненню культурних зв’язків між Україною та Китаєм, є тим вагомим знаком, котрий свідчить про велику увагу, котру приділяє офіційний Київ даному стратегічному питанню.
…Залишилось тільки побажати, щоб чисельність китайської діаспори в Україні надалі значно зростала, у порівнянні з тим мізерним та незначним показником, котрий є на даний момент.
З одного боку, це конкретний показник реального стану українсько-китайських відносин, котрий спостерігається на даний момент, не дивлячись на гучні офіційні заяви. З іншого боку, це нагальне завдання зміцніти довіру та наповнити українсько-китайські стратегічні відносини якісним змістом.
Про чергове офіційне звернення до Комітету ВР з закордонних справ щодо максимальної лібералізації візового режиму для китайців повідомила Ірина Нікорак, секретар депутатської групи міжпарламентського співробітництва з Китаєм.
Взагалі, перед українсько-китайськими відносинами відкриваються нові можливості. Дуже важливо цим скористатися.

 

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"