Детали «ЕТНОЗИМА» У МИХАЙЛІВСЬКОМУ – ПЕРША ВЕЛИКА ПОДІЯ НОВОГО РОКУ!

2017-01-12 08:31

Різдвяні свята – найулюбленіші в Україні. Це час духовності, добрих справ, єднання родин, збереження традицій, які передаються із покоління у покоління. Саме у ці дні творяться дива. Ми творимо дива заради тих, кому зараз найважче. 

«ЕтноЗима» - це фестиваль із національним колоритом та сучасними можливостями, який мистецька агенція «Територія А» проводить у найгарніший куточках України - на Буковині, Полтавщині, Чернгівщині, Волині, Київщині.
Цього разу «ЕтноЗима» відбуватиметься у стінах знакового для новітньої історії України місці – у Свято-Михайлівському Золотоверхому Соборі.

В останній день найулюбленіших різдвяних свят 21 січня 2017 року в Михайлівському Золотоверхому соборі відбудеться різдвяний марафон - протягом кількох годин безперервно у соборі звучатимуть колядки та щедрівки у виконанні дитячих, фольклорних, церковних та професійних колективів. Своїм співом порадують і відомі артисти: Анжеліка Рудницька, Ілларія, Марина Одольська, лідер гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець, лідер гурту “Мандри» Сергій Фоменко (Фома), Анатолій Гнатюк і Астрая, Ірина Шинкарук, Олександр Павлік, Анастасія Багінська, Антон Копитін, Тарас Компаніченко і «Хорея козацька», гурти: «Врода», «Стодивниця», «Бурса фольклору», Ярослав Джусь і «Шпилясті кобзарі», «ГуляйГород», «TaRuta», «Королівна», «Кралиця», «Буття», «Астарта», «Рожаниця», Оксана Стебельська і Роман Кука (гурт «Українські барви»), «Правиця», «Перлина», дитячі ансамблі: «Зернятко», "Щедрик", фольк-студія «Правиця», хор "Пектораль", хор "Гомін" імені Леопольда Ященка, хор "Аскольд", хор «Дніпро», ансамбль "Роксоланія» та багато інших (список збільшується).

Грандіозний рекорд. Марафон «Радуйся!» буде зафіксований, як рекорд України по найтривалішому виконанню колядок та щедрівок.

На літературній сцені фестивалю «ЕтноЗима» (у великій залі Богословської академії) відомі українські письменники читатимуть дітям різдвяні історії та вірші, розповідатимуть дивовижні історії і слухатимуть вірші у виконанні маленьких гостей. Окремою родзинкою буде презентація книги "Івасикове Різдво" , надрукованої шрифтом Брайля (для незрячих людей).

У рамках фестивалю на території монастиря відбудеться різдвяний ярмарок народних майстрів, що розташується за собором поблизу фунікулера та майстер-класи із народних ремесел для дітей та дорослих у приміщенні Богословської академії.

Акція відбувається за сприяння Центру фольклору та етнографії Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка, «Елеос-Україна» та «"Orange Moon Event Lab", "Світ рукоділля", "Design Time".

Інформаційні партнери: "Еспресо ТВ", "Українське радіо", газета "Порадниця", 24 канал, 5 канал.

Ініціатор - Анжеліка Рудницька

ВХІД ВІЛЬНИЙ

«ЕТНОЗИМА» У МИХАЙЛІВСЬКОМУ» це:
- святкова літургія
- Різдвяний марафон «Радуйся!»
- різдвяні читання
- ярмарок народних майстрів
- рекорд із найтривалішого виконання колядок та щедрівок
- майстер-класи народних майстрів
- справжнє родинне свято

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"