Як обирали Нацраду и чому не вибрали Тетяна Котюжинська

2014-07-04 00:06 39163

Колишніх регіоналів не буває? - фракція ПР значно "схудла", але останнє голосування по кандидату до Нацради з питань телебачення і радіомовлення яскраво продемонструвало єдність розірваної між різними групами ПР, а також їх підтримку КПУ.

Колишня ПР і КПУ підтримала кандидата Олександра Ільяшенко, незважаючи, а може і "завдяки", невідповідності кандидатури вимогам Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", оскільки "членом Нацради може бути призначений громадянин України з числа кваліфікованих фахівців у галузі журналістики, юриспруденції, телерадіомовлення, управління, представників науки, культури, мистецтва".

Олександр Ільяшенко має чудову освіту, але точно не підходящу для члена Нацради: Донецький політехнічний інститут за спеціальністю маркшейдерська справа. Так само, як і кандидат з протилежної політсили - Свободи - Ростислав Мартинюк, який за освітою є істориком. Якщо "по-гуглити" обидвох кандидатів, то також є питання і по підприємствах, які вони очолюють: О.Ільяшенко (директор ТОВ «Капіталінвест» та з 2012 року за сумісництвом директор ТОВ «Прима-фільм») та Р.Маритинюк (виконавчий директор ТОВ «Євразія - медіа»). Перша фірма "Капіталінвест" відповідно до КВЕД займається оптовою торгівлею хімічними продуктами, друга, судячи з назви та КВЕД, займається чимось, що пов'язано з фільмами, причому одночасно в Києві і Москві, але чим це допоможе у виконанні повноважень Нацради? Фірма "Євразія-медіа", судячи з назви, дотично до медіа, але має репутацію поширювача джинси і фірми для відмивання коштів.

Медіа-організації завжди були проти політичних призначенців - в минулому складі Нацради були тільки лобісти медіа-груп і політичні призначенці з досвідом роботи по вивозу сміття або прес-секретарства. Наслідки роботи тих "професіоналів" ще довго нагадуватимуть про себе. Легко передбачити, якими будуть наслідки роботи "професіоналів" наступних. І те, що, склад Нацради, найпевніше, буде змінювати новий парламент вже в лютому-березні 2015 року не дуже втішає, адже вже 17 червня 2015 року Україна має повністю перейти на цифрове телебачення, а з 1 січня 2015 року "запустити" Суспільне телебачення. Вочевидь, ми знову розведемо руками: отак сталося.

Еще блоги