АРХІВОЦИД ГЕНОЦИДУ Карина Самохвалова

2016-11-27 10:29 45378

 

Наприкінці війни у США добровольці провели експеримент. Вони свідомо позбавляли себе їжі, аби з‘ясувати, як голод впливає на соціальну поведінку людей.

На першому етапі голодування в учасників експерименту різко зростала соціальна активність – «голодні бунти». І так тривало доти, доки їжі ставало обмаль, тоді наставав другий етап – сподівання на владу. «Прийди, батюшка, цар, дай хоч щось нам». Страйки припинялися, посилювалася апатія та зневіра. Наприкінці експерименту наставав «колапс». Суспільство розколювалося на тих, хто заради виживання був готовий їсти собі подібних і …праведників.

Страшний експеримент. Але він підтверджує все, що сталося в Україні у 1932-33 роках.

 22 травня 2009 року Служба безпеки України порушила кримінальну справу №475 за фактом вчинення геноциду в Україні у 1932-1933 роках. Розслідуючи цю кримінальну справу (330 томів), слідчі Служби безпеки України опитали 1890 свідків, опрацювали 5 тисяч архівних документів, встановили 857 місць масових поховань жертв Голодомору, провели 24 різні судові експертизи, ретельно вивчили звіти та повідомлення акредитованих на території СРСР іноземних дипломатичних та консульських установ за 1932-1935 роки.

Але реальних документів з наказами про примусове знищення української нації, обмаль. Тому що за геноцидом йшов архівоцид. Тодішня радянська влада замітала злочинні сліди і підчищала документи. Але достеменно відомо: на початку 30 –х в УРСР страйкувало понад 900 тисяч людей. Уявляєте, в радянському союзі майже мільйон людей відкрито говорили про незадоволення діями влади. І говорили не по кухнях, а виходили на Майдани. І проживали ці люди компактно – схід і північ України. То може це і є справжня причина нищення свободолюбивої нації?

Український коровай. Нічого смачнішого не буває. Дай Боже, щоб українці більше ніколи не знали, що таке справжній голод.

П.с. Президента-утікача, родом з того самого багатостраждального Сходу під час робочих візитів по країні ніколи не зустрічали короваєм. Ніколи. Він ненавидів цю традицію. Можливо боявся отруїтися хлібом. А можливо тут все набагато глибше…

Еще блоги