Перехід Приватбанка у держвласність: причини та наслідки Богдан Данилишин

2016-12-19 08:33 44973

В сучасних умовах рішення по Приватбанку є відповідальними, що створить надійний фундамент для подальшої роботи як Приватбанку так і всієї банківської системи країни. Приватбанк є системним банком, важливим для фінансової системи держави і найбільшим ощадним банком країни.

Я вважаю, що це правильне рішення органів державної влади і Національного банку на теперішньому етапі розвитку країни. Держава розуміє його значення для фінансово-економічної безпеки країни та й національної безпеки як такої. Крім того, надійність банків - власником яких є держава - Ощадбанк, Ексімбанк та ін. - сьогодні підтвержена їх ефективною роботою і довірою вкладників.

Держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів. Це запорука того, що всі вклади і заощадження повністю зберігаються. Клієнтам банку немає причин для хвилювання про долю та збереженість грошей, якщо держава бере відповідальність на себе. Ці дії відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки.

Крім того, приватні акціонери Приватбанку звернулися до Уряду з пропозицією, аби держава в інтересах клієнтів банку стала його повним власником. Це є запорукою подальшої спільної і послідовності роботи з вкладниками банку.

Прийняті рішення також забезпечать плавний перехід, стабільну діяльність Приватбанку у звичному режимі.

Ще раз підкреслюю, на даному етапі таке рішення є абсолютно виваженим, воно дає змогу забезпечити фінансову стабільність і підвищити ефективність роботи і прозорість банківської системи країни.

Еще блоги