Мир Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви

2010-12-27 17:08

Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви щодо можливої легалізації в Україні грального бізнесу.

Президенту України
Януковичу В. Ф.

Прем’єр-міністру України
Азарову М. Я.

Голові Верховної Ради України
Литвину В. М.

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!
Вельмишановний Миколо Яновичу!
Вельмишановний Володимире Михайловичу!

У 2009 році, в тому числі і на прохання Української Православної Церкви, влада заборонила в Україні гральний бізнес. Ця подія була позитивно сприйнята як релігійними організаціями України, так і суспільством в цілому.

Нещодавно Міністерство фінансів України підготувало та оприлюднило на власному сайті Законопроект «Про азартні ігри» та ініціює відродження в Україні грального бізнесу, мотивуючи це потребою наповнювати бюджет. До нас мають знову повернутися казино, гральні автомати, гра в карти та кості на гроші тощо.

Спроба знову легалізувати гральний бізнес не сприятиме підвищенню авторитету державної влади в очах суспільства та віруючих. Попередній досвід засвідчив, що результатом такої легалізації є падіння моральності в суспільстві, руйнація родин та розбещення дітей. Намагатися заробити гроші на експлуатації людської слабкості та пристрасті є аморальним.

У зв’язку з цим просимо Вас особисто звернути увагу на цю проблему та зробити все можливе задля того, щоб в Україні гріх не був легалізованим.

Прикликаємо на Ваші труди Боже благословення.

Від імені членів Священного Синоду УПЦ,

+ Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви

Еще новости в разделе "Мир"