Мир Віктор Янукович став "Політиком року" в Росії

2010-12-30 14:11

Російське видання "Ведомости" опублікувало рейтинг персон 2010 року. Політиком року у ньому став президент України Віктор Янукович. "Він напрочуд добре володіє мистецтвом можливого" - заявило видання.

Російські журналісти вважають, що коли Янукович прийшов до влади, з‘ясувалося, що він не тільки господарник, а ще й дипломат. У квітні він уклав "харківський договір" з Росією: продовження строку оренди баз Чорноморського флоту в Криму з 2017 по 2042 рр. в обмін на знижку для російського газу до 40 млрд. дол. протягом 10 років. І хоча відмовився від вступу до НАТО, взяв курс на вступ до ЄС. А коли бізнесмени вийшли проти нового Податкового кодексу на Майдан, президент вийшов до них і закон поміняв, знайшовши компроміс між бюджетом і бізнесом.

Він отримав майже на 1 млн голосів більше, ніж Юлія Тимошенко. При такому відриві їй важко було довести, що перемогу вкрали.

Європейці якщо й критикують його авторитарний стиль, то скоріше для проформи.

 «Він напрочуд добре володіє мистецтвом можливого. Мистецтвом політиків, що беруть владу всерйоз і надовго», вважають "Ведомости".

Тижневик "Кореспондент"  також назвав особистістю 2010 року президента Віктора Януковича.

Еще новости в разделе "Мир"