Политика Сторонники Кличко признались, что в их рядах есть криминал

2013-05-23 16:03

Общественная инициатива "За Кличко!" потребовала от народных депутатов Украины и лично лидера УДАРа очистить ряды парламента от криминалитета.

Об этом говорится в письмах, которые попали в распоряжение «Известий в Украине», которые винницкий филиал организации прислал каждому народному депутату с надеждой, что возможно хоть кто-то из них откликнется и поможет решить этот непростой и наболевший вопрос. Вот это письмо:

Шановний народний депутате!

На виборах 2012-го року опозиційні партії отримала високий рівень довіри від українських виборців. Ми покладали й надалі покладаємо великі сподівання на те, що опозиціонери зможуть зупинити падіння України в яму авторитаризму, згортання громадських свобод, зубожіння та корупційної сваволі. Ми віримо, що саме вам вдасться нарешті повернути її на демократичний шлях розвитку.

Одною з головних вимог до політичних партій з боку українських громадян було очищення списків від осіб, які дискредитували себе зв’язками  з криміналітетом та участю в корупційних діяннях. Тільки ті політичні сили, в лавах яких будуть вірні своїм обіцянкам, принципові та чесні політики зможуть і надалі користуватися прихильністю людей в нашій країні. Тільки повністю відповідаючи цим вимогам українського суспільства, українська політика стане ефективною і працюватиме на благо людей.

Переважна більшість вінничан віддали свої голоси за опозиційні партії. Ми, опозиційно налаштовані виборці, не лише голосували, але й працювали на виборчих дільницях спостерігачами, агітували за представників опозиції, оскільки вважали, що саме їм вдасться якісно змінити українську політику  та вимести з Верховної Ради навіть дух кнопкодавства та політичної корупції.

Проте, як виявилось, у списках політичних партій знайшлися люди, які, на нашу спільну думку, не мають ніякого морального права називати себе слугами народу. Більше того, заслуговують за свої діяння, в кращому випадку,  великі строки ув’язнення. І ми вважаємо за необхідне звернутися до опозиційних депутатів для того, щоб нагадати про цих осіб.

Мова йде про представників партії УДАР Віталія Кличка – народного депутата Геннадія Ткачука, більш відомого у нашому місті як кримінального авторитета на прізвисько Ткач, та його рідного брата Ігоря Ткачука – депутата Вінницької міської ради та голови обласної організації партії УДАР.

Особливо вражає, що обидва Ткачуки представляють не Партію Регіонів, під крилом якої знайшли свій прихисток багато фігурантів кримінальних хронік останніх двох десятиліть. Вінницькі злочинні авторитети тепер на повну потужність використовують в своїх цілях ім’я гордості України, видатного спортсмена і перспективного політика – Віталія Кличка.  Таким чином вони б’ють по його репутації, знищуючи  довіру до одного з політичних діячів, який вже зараз є одним з реальних претендентів на те, щоб виграти президентські вибори.

Про злочинні діяння братів Ткачуків багато можуть розповісти вінничани, а ще більше - працівники вінницької міліції. Рекет, грабунки, темні оборудки з нерухомістю, участь у кримінальних розбірках, фігурування в справах про вбивства, які так і не були розкриті - це все те, з чим асоціювалися імені нинішніх братів-ударівців в 90-х роках. Про діяння банди Ткачуків неодноразово писали й ЗМІ – як регіональні, так і центральні.

Коли обидва Ткачуки стали «бізнесменами», а згодом пішли в політику, їх імена почали асоціюватися ще й з політичною нечистоплотністю та шкодою для репутації визнаних Україною політичних лідерів.

Саме через Геннадія та Ігоря Ткачуків у 2007 розкололася фракція БЮТ у Вінницькій міській раді. Тоді міські депутати від «Батьківщини» звернулися до лідера партії Юлії Тимошенко з вимогою «очистити партію від кримінальних елементів» через постійне лобіювання свої інтересів. Ще тоді вінницькі бютівці заявили про те, що Ткачуки  «спочатку підкупом, потім - погрозами переконували однопартійців голосувати за вигідні їм рішення щодо землі та комунальної власності». Після того, як довелося втрутитися самій Юлії Тимошенко, обох скандальних депутатів було з ганьбою виключено зі складу фракції.

Але, мабуть, у людей дуже коротка пам’ять. Перевертні, яких "викинули" з БЮТу, переметнулися під крило УДАРУ.

Ми вважаємо, що лідера партії Віталія Кличка ввели в оману і Ткачукам не місце в лавах партії, які він очолює. Вже під іншими політичними прапорами Ткачуки продовжують використовувати статус депутата для власної наживи та прикриття своїх кримінальних злочинів. Це може завдати серйозного удару як по репутації опозиції загалом, так і, звичайно ж, по іміджу УДАРу та й самого Віталія Кличка в Україні та світі.

Тому звертаємося до вас з прохання дати оцінку ситуації, яка склалася, а також публічно підтримати вимоги людей щодо очищення опозиційних лав від кримінальних елементів, якими є «народний обранець» Геннадій Ткачук та його брат Ігор Ткачук.

Ми хочемо відкрити очі лідеру УДАРу Віталію Кличку на те, хто саме ховається за його спиною і у вирішальний момент, безперечно, зрадить його, як це робив вже неодноразово з іншими. Не місце місцевим кримінальним князькам у політичній силі, лідер якої прославив Україну на весь світ.

Очистимо ряди опозиційних партій від кримінальних зайд! Це наша спільна мета і спільна справа!

Щиро дякуємо і сподіваємося на вашу піддтримку, вінницькі виборці, члени Громадської ініціативи "За Кличка!"

P.S. Прізвища свої поки не називаємо – побоюємося помсти вищезгаданих братів Ткачуків. Але якщо Віталій Кличко згодиться нас вислухати, ми готові відкритися і прийти до нього особисто з усіма належними документами.

Еще новости в разделе "Политика"