Мир Чи зможе інтернет знищити друковані видання?

2010-11-11 11:58

Газета «Известия в Украине» презентувала новий інтернет-сайт видання. Специфіку оновленого сайту izvestia.com.ua було обговорено на засіданні прес-клубу газети «Известия в Украине», тема якого «Чи зможе інтернет знищити друковані видання». У заході взяли участь журналісти, телеведучі, письменники та книговидавці.

Щодо питання, скільки залишилося жити у XXI столітті друкованим виданням та книгам, думки експертів розійшлися. Зокрема, телеведучий та головний редактор телеканалу ТВіВіталій Портніков наполягав, що протягом десяти років в Україні можуть зникнути класичні газети. У відповідь йому тележурналіст Вячеслав Піховшек стверджував, що особисто знає багато людей, для яких украй важливе саме друковане слово.

 

 

 

А от письменник Андрій Курков та журналіст і телеведучий Андрій Куликов запевняли, що війни між електронними та друкованими виданнями та книгами не буде. «Для швидких новин є інтернет. А от газету людина бере саме для того, щоб отримати інформацію не кваплячись, уважно та осмислено», - сказав Андрій Куликов.

 

 

 

 

 

Дещо іншу думку висловила президент Форуму видавців Олександра Коваль: «Рано чи пізно інтернет просто зруйнує друковані книги та періодичні видання. Зверніть увагу, людство протягом усього свого існування змінювало носії інформації. Були часи, коли писали на берестяних платинках. Але це не головне. Насправді важливий зміст».

 

«Слід зазначити, що за 94 роки свого існування газета «Известия» вже довела якість свого змісту. Відтак від сьогодні цей зміст можна отримати не тільки у класичній, а й у сучасній електронній формі», - сказала головний редактор «Известий в Украине» Яніна Соколовська.

 

За словами Яніни Соколовської, відтепер читачі «Известий» зможуть не тільки отримувати новини видання в інтернеті, а й коментувати їх та спілкуватися з авторами. Змінився також дизайн сайту, полегшилася навігація по розділах та сторінках.

 

 

 


 

Фото - «Главред»

Еще новости в разделе "Мир"