Политика Депутати звинуватили Яценюка у зраді

2013-06-11 13:32

Народні депутати та партійні функціонери «Батьківщини» написали Юлії Тимошенко листа, в якому звинувачують Арсенія Яценюка та його праву руку Миколу Мартиненка у небажанні боротись за звільнення екс-прем’єра, появі «тушок», намаганні захопити партію «Батьківщина».

Конфлікт між «старими бютівцями» з «Батьківщини» та їхніми нинішніми партнерами з «Фронту змін» набирає обертів. Біло-сердечні закидають «фронтовикам» в особі Арсенія Яценюка та його найближчого соратника Миколи Мартиненка, нездатність організувати нормальну роботу фракції, появу в її лавах численних «тушок», абсолютну кулуарність ухвалення стратегічних і тактичних рішень, небажання боротись за звільнення Тимошенко та її повернення до активного політичного життя, фактичне відсторонення «старої гвардії» від управління фракцією, явний програш внутрішньоопозиційної конкуренції УДАРу та «Свободі» та багато іншого.

Незадовго до об’єднавчого з’їзду «Батьківщини», на якому має остаточно оформитись  лідерство «Фронту змін», значна частина старих соратників Тимошенко зважилась на сміливий крок: вони надіслали екс-прем’єрці листа, в якому детально описали гнітючу ситуацію, що склалася у фракції та партії, вказали на винуватців – Яценюка та Мартиненка, та спитали у Тимошенко поради, як діяти далі.

Пілписали лист 12 керівників обласних партійних організацій «Батьківщини» (саме ті, що нещодавно вимагали виключити з фракції кількох депутатів, що пройшли за квотою «Фронту»), приблизно третина членів політради, яка складається з шістдесяти осіб, та рядові партійці. В розпорядженні Тиждень.ua опинився повний текст листа, який має бути переданий Тимошенко вже завтра.

Еще новости в разделе "Политика"