Политика Звернення голови Волинської облдержадміністрації до волинян

2013-12-02 18:36

«Шановні мої, дорогі волиняни!

Вчора я повернувся із довготривалого відрядження – більше трьох діб. Був у Любліні, де проходили переговори з Маршалком воєводства з приводу наших дальших волинсько-люблінських та «Єврорегіону Буг» дій. Доповідаю Вам, що 32 проекти програми добросусідства Європейського Союзу «Україна- Польща-Білорусь» в області працюють. Ми хочемо на 2014-20 роки дістати ще кошти і лобіюємо нові проекти. Працює програма розвитку сільської медицини, яка фінансується Світовим банком. В ці дні пройшли успішно захисти всіх наших проектів в Києві. Ми продовжуємо наші непрості роботи.

Я зустрічався в Любліні, а потім у Вільнюсі 2 дні з багатьма політиками, адміністраторами, бізнесменами. Ніхто не сказав мені, що не хоче бачити Україну в Європейському товаристві. Я відповідав тим же – я теж хочу бачити Україну у Європейському Союзі. Якщо дасть Бог мені дожити – добре, якщо ні – то моїм дітям. Європа – це єдиний можливий шлях розвитку України. Єдине майбутнє України – у європейських цінностях. Я хочу підкреслити – у її цінностях. Двері в Євросоюз для нас ніхто не закривав. Більше того, смію стверджувати, що попереду – непрості переговори. Я маю найсвіжішу інформацію від першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова. Українська делегація виїжджає, дасть Бог, у вівторок для продовження переговорів на вищому рівні Євросоюзу.  

Але для того, щоб вести переговори – треба зберегти Україну, зберегти державу. Треба мати, від імені кого вести ці переговори. Я думаю, переважна більшість з вас, волинян, мене зрозуміє – заклики до революції, до насильницького повалення легітимної влади – це шлях в нікуди. На жаль, маємо гіркий «живий» досвід  країн Близького Сходу і Північної Африки, де все відбувалось чи відбувається зараз за насильницьким методом: спочатку революція, а за нею – голод, холод і розруха. Не дай нам, Боже, ні нашій Україні дійти до такого!

Ми маємо шанс проводити переговори, маємо можливість дістати для України певні преференції на перехідний період. Це залежить від переговорників-політиків, але ще більше – від єдності політичних еліт. І я вірю в мудрість українського народу, в мудрість українців.

Події, які відбулися на Євромайдані в ніч на суботу – це ШОК. Це – варварство, дикунство.  Просто засудити їх – мало. Я точно знаю, що «полетять шапки» і винні обов’язково будуть наказані. Так повинно бути в цивілізованій державі. І так буде.

Події сьогоднішнього дня в Києві -  це провокації і підбурювання. Знову – бульдозером. Це не влада робить. Такі події непотрібні ні українському народу, ні переважній більшості українців. Вони не потрібні Президенту України. І ви, як і я, це добре розумієте. Я ще раз хочу сказати – вірю в те, що все буде добре. Нормально для цивілізованої країни, де конфлікт вирішується в цивілізований спосіб. І вкотре стверджую - нікому не потрібні революції, бо вони не зменшують важкості ноші, яку несе людина. В ліпшому випадку вони перекладають вагу з одного плеча на інше. А в гіршому випадку – ламають вщент. І навіть наш новітній український досвід говорить про це. Легко зруйнувати, запалити хату. Та набагато важче потім відновити чи збудувати, увійти в мирне русло.

Тому закликаю до стриманості і толерантності. Стосовно наших волинських справ, ще у дорозі я розпорядився правоохоронним органам не застосовувати ніяких насильницьких дій проти учасників мирних акцій. Я розпорядився обігрівати людей, що стоять на Луцькому майдані. Їх небагато. Але вони є і вони всі – наші люди, молодь, наші діти. Обігрівати, поїти чаєм. І охороняти – від можливих провокацій з будь-якої сторони.

Для мене головне, як і для вас – зберегти спокій, зберегти можливість по-людськи жити і працювати. Не важливо, на яких посадах. Важливе ваше здоров’я і відповідальність кожного з нас. Я несу і реалізую свою відповідальність.

Користуючись нагодою, я хочу подякувати учасникам мирних зібрань, маніфестацій, мітингів за вашу витримку і толеранцію. Хочу подякувати волинським міліціонерам та представникам інших силових органів – за дисципліну, порядок і теж – за витримку.

Прошу – не піддавайтесь на провокації і не створюйте провокативних ситуацій. Будьте мудрими! Для себе, своїх дітей, для майбутнього Волині і України, яку ми так любимо. Любити державу треба працею. Це єдиний спосіб віддати належну шану своїй державі для кожного з нас.

Дякую волинянам за розуміння. Разом з Вами молюся, щоб все відбулося добре для України і разом з вами вірю, що ми маємо майбутнє і воно в Європі!

Як завжди,з добром і вірою до вас, волиняни»

Еще новости в разделе "Политика"