Политика Звернення голови Херсонської ОДА Миколи Костяка

2013-12-03 17:16

Мітинги не вирішують головних проблем та не полегшать життя мільйонів простих українців – Микола Костяк

Сьогодні, 2 грудня 2013 року, за участі голови облдержадміністрація Миколи Костяка та під керівництвом голови облради Віктора Пелиха відбулася ХХVІІ позачергова сесія обласної ради шостого скликання. Адже обласна влада не могла проігнорувати складного політичного становища в країні, спричиненого «паузою» у процесі укладення Угоди з ЄС. «Тимчасове призупинення підписання Асоціації з ЄС – це не політичний, а економічний крок. Це тайм-аут для серйозних економічних перетворень, щоб увійти в європейську сім’ю на рівних!», - заявили депутати обласної ради у своєму зверненні, яке буде направлено до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та обласних рад. 

Тому головне питання позачергової сесії було пов’язане з суспільно-політичною ситуацією в державі. «Ми поділяємо прагнення наших співгромадян долучитися до європейської спільноти з її рівнем добробуту, демократії і поваги до законів. Ми поважаємо конституційне право кожного громадянина на вільне волевиявлення та мирні зібрання. Разом з тим, засуджуємо усі провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей, завдають шкоди національній економіці та міжнародному іміджу нашої країни», - наголосив депутатський корпус та закликав усі політичні партії та громадські організації об’єднатися навколо національних інтересів. 

«Необхідно стабілізувати ситуацію в країні, заспокоїти мітингувальників, знайти та покарати провокаторів, які штовхають людей на необдумані дії, руйнування, силові сутички, - закликав голова облдержадміністрації Микола Костяк. - Мітинги, стихійні захвати і штурми не вирішують головних проблем та не полегшать життя мільйонів простих українців, зате допоможуть окремим політичним силам вирішити свої особисті, не державні, інтереси». 

Крім цього, депутатський корпус, зокрема, ухвалив зміни до рішення ХХ сесії обласної ради шостого скликання «Про обласний бюджет на 2013 рік» та про погодження клопотання ТОВ «Завод будівельних матеріалів №1» щодо надання спеціального дозволу на користування надрами (Ново каховське родовище питних підземних вод, ділянка «Одинокі свердловини»).

Еще новости в разделе "Политика"