Политика Європейське майбутнє України можна наближувати лише спільними діями – влади і народу, Михайло Папієв

2013-12-03 17:56

Коментар голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва з приводу мирних акцій за європейську інтеграцію.

Вкрай важливо в нинішніх умовах налагодити діалог між громадськістю та владою. Адже ключова мета будь-яких мирних акцій – це ненасильницьким шляхом домогтись того, аби влада почула суспільну думку та висунуті народом вимоги. Президент України, влада почули співвітчизників.

Віктор Янукович перед усією країною заявив про підтримку громадянських акцій і підтвердив: влада і народ єдині у виборі європейського майбутнього для України. Щоб його наблизити, необхідний діалог і спільні дії, а не бунти, які «розірвуть» країну і відкинуть нас від ЄС.

Маємо розуміти, що європейське майбутнє України можна наближувати лише спільними діями. Страйки, стихійні захоплення державних установ, штурми, зіткнення з міліцією не вирішують головних проблем, через які люди вийшли на євромайдани і народні віча. Тому дуже важливо сьогодні не піддаватись на провокації та підривні дії певних сил, які зацікавлені у дестабілізації ситуації в Україні. Якщо ситуація буде загострюватися, підігріватися ззовні, то Україну може очікувати громадянське протистояння і навіть розкол по Дніпру.

Позиція влади чітка: засудження силових дій, які призвели до всенародного обурення, нової хвилі протестів і,врешті-решт,страждань людей. Тому провокатори, які штовхають людей на необдумані дії, руйнування, мають бути встановлені та покарані. І Президент Віктор Янукович зажадав від генеральної прокуратури та силових відомств оперативно і неупереджено розслідуватидля покаративинних в зачистці  «Євромайдану»30 листопада.

Чи допоможуть Україні страйки, до яких закликають політики? Думаю, ні. Бо вони призводять до тимчасової зупинки підприємств, падіння економіки, до ще більшого зниження соціального рівня життя людей.

Чи допоможе студентській та шкільній молоді тривала участь в акціях протесту, на чому наголошують політики? Думаю, ні. Бо надолужувати пропущені заняття,  здавати заліки, екзамени, готуватися до ЗНО будуть не політики, а школярі і студенти. Тому молоді, вважаю, варто повернутись до своїх вишів і навчальних закладів та продовжити навчання, а не бути «гарматним м'ясом» для політиків.

Сподіваюсь, що буковинська громада, мудрий український народ продемонструють свою європейськість і не нашкодять своїй державі і співвітчизникам.

Еще новости в разделе "Политика"