Политика Звернення голови Рівненської ОДА Василя Берташа

2013-12-03 20:31

Дорогі земляки! Спостерігаючи за тим, що відбувається останніми днями в України, я, як і ви, не можу залишатися байдужим.

Як і ви, я глибоко обурений подіями, що відбулися вночі проти суботи на Київському Майдані незалежності і категорично засуджую жорстоке побиття «Беркутом» людей, які зібралися на мирний, я наголошую – мирний протест, право на який громадянам гарантує Конституція України. Я вірю, що генеральна прокуратура, яка отримала доручення Президента, негайно проведе об’єктивне розслідування і ті конкретні особи, які своїми командами та діями спровокували конфлікт – будуть притягнуті до (кримінальної) відповідальності.

Водночас, як людина, яка народилася, виросла і працює усе своє життя на Рівненщині, як керівник виконавчої влади в області, я гарантую, що мирні акції на Рівненщині, як і раніше, будуть закінчуватися мирно! Для цього прошу у вас, дорогі земляки підтримки і закликаю вас, проводячи мирні акції не піддаватися на провокації. Я звертаюся до усіх, хто в силу своєї професії присягав українському народу, це і держслужбовці, і правоохоронці, і військові – прошу вас неухильно дотримуйтеся Присяги!

Дорогі земляки! Я звертаюся до усіх вас з проханням ігнорувати заклики до страйків. Адже, кожен день економічного простою обернеться для нашої, і без того дотаційної області, новими проблемами у виплатах зарплат, пенсій, соціальних допомог! Погодьтеся, ми з вами не можемо допустити, щоб від мирних акцій постраждали пенсіонери чи соціально незахищені люди!

І насамкінець - альтернативи європейському вибору України не існує. Я вірю, що дуже скоро, сильна і впевнена у собі Україна стане повноправним членом євро спільноти! Для цього у нас з вами вистачить мудрості!

Хай Бог береже наш край і його людей!

Еще новости в разделе "Политика"