Политика Парубій формує нове українське військо та стане Гетьманом

2014-02-07 20:10

На раді Самооборони Майдану було прийнято рішення про розширення і створення Всеукраїнської структури Самооборони по всій Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції у Будинку профспілок заявив комендант Майдану Андрій Парубій, передає прес-служба «Батьківщини».

За його словами, на першому етапі лави самооборнців зростуть із нинішніх 10-15 тисяч бійців до 35-40 тисяч. Саме тоді і почнеться формування Нового українського війська, яке особовий склад якого досягне 100 тисяч осіб (приблизно такою на даний момент є чисельність Збройних Сил України, підконтрольних Міністерству оборони). Саме це Нове українське військо стане альтернативою діючій армії та буде використано для наведення ладу в державі.

«Ми ухвалили положення про те, що на даному етапі розвитку самооборона є понадпартійним громадським рухом, який координує свої дії зі Штабом національного спротиву тут у Києві, який займається захистом суверенітету і державної цілісності України та який відстоює європейський вибір України», — розповів Парубій.

За його словами, Самооборона, з якої почнеться формування Нового українського війська, своїм завданням бачить захист прав і свобод громадян, а також організований супротив діючому режиму.

Він також розповів, що під час Народного Віче у неділю, 9 лютого, на голосування Майдану буде поставлено питання про обрання Гетьмана Нового українського війська.

«Командири сотень Майдану одноголосно прийняли рішення про висування моєї кандидатури на посаду Гетьмана. Я прийняв їхню пропозицію. Тепер слово за народом, який голосуватиме на Майдані у неділю», — наголосив комендант Майдану.

Він також підкреслив, що готовий взяти на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в Україні, але поки що не думав про участь у президентських виборах.

«Про вибори президента сьогодні говорити немає сенсу, адже після перемоги Майдану і формування нашого війська за рішенням народу всю повноту влади отримає Гетьман. Тільки після цього може йти мова про зміну Конституції і призначення виборів першої особи держави», — наголосив Парубій.

Крім того, він повідомив, що сьогодні для організації Всеукраїнської системи Самооборони частина командирів сотень Майдану виїжджають у регіони для налагодження координації між існуючими організаціями самооборони, та наголосив, що на даному етапі дії Самооборони повністю узгоджені зі Штабом національного спротиву.

Еще новости в разделе "Политика"