Политика Портнов закликав опозицію виробити спільне бачення нової Конституції

2014-02-11 11:45

Перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов закликав опозиційні парламентські фракції окреслити узгоджений варіант внесення змін до Конституції України, оскільки позиції "Батьківщини" та "УДАРу" відрізняються. Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

"Фракції "УДАР" та "Батьківщина" запропонували зовсім різні варіанти змін, що кардинально різняться між собою... Ми закликаємо наших партнерів із опозиції зібратися та знайти спочатку єдиний компроміс по проекту пропонованих змін всередині своїх фракцій", - наголосив Портнов.

Водночас він зауважив, що опозиція на сьогодні відмовилася від ідеї повернення до Конституції 2004 року, оскільки у наданих письмових пропозиціях пропонує лише зміни до чинного Основного закону.

"Парламентська опозиція відмовилася від ідеї повернення до Конституції 2004 року, так як у своїх письмових пропозиціях, наданих нам, наші колеги із опозиції пропонують не повернення до Конституції 2004 року, а десятки нових змін до діючого Основного закону", - сказав перший заступник глави АП. За його словами, ці зміни передбачають створення нових органів влади, перерозподіл повноважень між існуючими та додавання нових функцій різним інститутам влади.

Портнов відзначив, що влада готова буде продовжити спільну роботу з опозицією, щойно там дійдуть спільної думки. "І наступним кроком ми попросимо наших європейських колег, зокрема з Венеціанської комісії, максимально швидко, наскільки це можливо, провести експертизу пропонованих змін", - додав він.

Источник: ukrinform.ua

Еще новости в разделе "Политика"