ВОЙНА В Украине Розмір Шевченківської премії зросте до 520 тис. грн

2014-02-14 12:05

Віктор Янукович заявив, що у зв’язку з 200-річчям з дня народження Тараса Шевченка, розмір Національної Шевченківської премії зросте вдвічі – до 520 тис. грн. Хоча ще місяць тому Ганна Герман хвалилася, що уряд збільшив премію вп’ятеро – до 1,3 млн грн.

 «З метою гідного вшанування лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка я доручив Уряду збільшити розмір премії», – цитує главу держави його прес-служба. Водночас він зауважив, що цьогоріч вона буде удвічі більшою, ніж торік, – становитиме 520 тис. грн.

Починаючи з 1961 року, Національну премію ім. Т.Шевченка вручають щороку 9 березня. Її фінансовий розмір щороку встановлюють окремо – скажімо, у 2010 році лауреат отримував 130 тис. грн, а минулого року - 260 тис. грн.

Нагадаємо, що 14 січня нардеп від Партії регіонів Ганна Герман заявляла, що Кабмін ухвалив про збільшення премії  до 1,3 млн грн. «Вдалося не вдвічі, а в декілька разів збільшити розмір грошового виміру Шевченківської премії», – сказала тоді Герман.

На цьогорічну Шевченківську премію претендували восьмеро львів’ян, однак після третього етапу відбору їх залишилося лише двоє –  відомий художник Любомир Медвідь, який у номінації "Образотворче мистецтво" конкурує з київської художницею та керамістом Людмилою Мєшковою, і релігієзнавець з Львівського музею історії релігії Ірина Гаюк.

Старший науковий співробітник Львівського музею історії релігії Ірина Гаюк залишилася єдиним номінантом за напрямком «Літературознавство та мистецтвознавство», тож її шанси отримати Шевченківську премію за книгу «Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні», виглядають майже стопроцентними.

 

источник: http://zaxid.net/

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"