ВОЙНА В Украине Всі дороги до Криму повністю блоковано "Беркутом" - Москаль

2014-02-28 09:07

Ситуацію в Криму спровокував у тому числі популістський закон про ліквідацію “Беркуту”, який багато співробітників спецпідрозділу сприйняли дуже негативно.

В активних діях проти активістів Євромайдану, за які передбачена кримінальна відповідальність, за даними очолюваної мною ТСК, брали участь не більше 300 чоловік, тоді як загальна чисельність “Беркуту” по Україні — близько 4 тисяч чоловік. Нове керівництво МВС замість того, щоб ловити конкретних злочинців, що керували операціями,  піддалося на емоції майдану, - повідомляє в соцмережах Генадій Москаль.

За його словами, першим збунтувався севастопольський “Беркут”, до якого почали долучатися бійці спецпідрозділу з інших регіонів країни. Це дуже добре підготовлені по бойовій, вогневій, вибухо-технічній та іншій діяльності співробітники.

- Сьогодні вранці бійці севастопольського “Беркуту, до якого примкнули бійці інших територіальних підрозділів, заблокували два в’їзди в Крим — пост Чонгар та проїзд через м.Армянськ (обидва на кордоні з Херсонською областю). В’їхати в автономію іншими сухопутними шляхами неможливо, тільки морем. Таким чином Крим повністю заблокований,  - повідрмляє Москаль.

У той же час у захоплених будівлях Верховної Ради Криму та Ради міністрів АРК, за моєю інформацією, перебуває до ста чоловік, котрі озброєні найсучаснішими видами зброї, в тому числі виробництва німецької фірми Хеклер і Кох, а периметр заміновано по схемі Шнур-4. У вікна виставлені кулемети. За моєю інформацією, більшість із озброєних осіб — кримчани, крім того, там можуть бути й бійці розформованого “Беркуту”, котрі дуже добре розбираються в тактиці ведення бойових дій. Озброєна група може протриматися всередині більше, ніж знаменитий будинок Павлова в Сталінграді, - каже Москаль.

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"