Политика Головний рабин України розповів чого насправді бояться євреї

2014-03-05 07:20

Головний рабин України Яків Дов Блайх заявив, що головну небезпеку для євреїв України представляють не "українські націоналісти", а ймовірні російські провокації.

Таку заяву він виголосив у ході прес-конференції в Нью-Йорку.

Також рабин повідомив, що має намір зустрітися з держсекретарем США Джоном Керрі і запропонувати йому провести саміт "Великої сімки" в Києві - щоб таким чином США продемонстрували свою солідарність з Україною і з українським народом.

"Ми очікуємо, що будуть провокації. Ми очікуємо, що росіяни захочуть виправдати своє вторгнення в Україну. Вони вже зараз заявляють, що бандерівці бігають і нападають на синагоги - але нічого такого немає. Можуть бути провокації - хтось може переодягнутися українським націоналістом і почати бити євреїв. Я не побоюся цього порівняння - так робили нацисти під час аншлюсу Австрії", - сказав Блайх американським журналістам.

За словами рабина, незважаючи на посилені заяви російських ЗМІ, антисемітських акцій на Україні практично не спостерігається. Він нагадав, що в Криму лише після введення російських військ був здійснений перший акт антисемітського вандалізму – 28 лютого на дверях і фасаді синагоги "Нер-Тамид" в Сімферополі були виявлені свастики і написи "Смерть жидам".

По материалам: ukrainian.voanews.com

Еще новости в разделе "Политика"