Политика Кількість ганебних призначень посадовців новою владою зашкалює - Луценко

2014-03-12 09:07

З одного боку, під час війни не можна критикувати владу, а з іншого — все важче терпіти кадрові призначення, які, кажучи м'яко, не стабілізують вертикаль і не призводять до нових стандартів діяльності нової української влади. Про це у прямому ефірі "Громадського телебачення" сказав лідер "Третьої Української Республіки" Юрій Луценко.

На його переконання, мешканці низки регіонів, зокрема — Луганська і Одеси — не отримали чіткого сигналу, що прийшло нове й інше життя.

"На посаді голови ОДА в Луганську люди побачили колишнього начальника МНС, який годував і забезпечував антимайдан. А начальником міліції в Одесі стала людина, до якої багато претензій. Люди не отримали чіткого сигналу, що прийшла нова влада, яка діятиме інакше", — зазначив політик.

Верхом кадрової вакханалії він назвав призначення керівником "Укртрансгазу" людини, яка купувала "вишки Бойка" і стала символом корупції в нашій країні. І лише Майдан, як сторожовий пес демократії, своєю вимогою скасував це ганебне призначення.

Луценко зазначив, що ще вчора під час свого виступу на Майдані лише натякнув на існування цієї проблеми, але в умовах, коли така вакханалія продовжується, він не може мовчати.

"Кількість ганебних призначень зашкалює. Їх треба негайно припинити. Принцип квотування влади є дурним, безглуздим і передбачає дерибан. Особливо це стосується силових структур. Тим паче, принцип квотного розподілу влади в умовах війни є верхом цинізму і безглуздя", — наголосив політик.

На його думку, перед призначенням керівників областей облради мали б провести консультації з активістами місцевих Майданів. Зокрема, й з тими, які мають відмінну точку зору.

"Люди мають висловити свою позицію і мають право відстоювати власну думку. Окрім, звісно, заїжджих "гастролерів", які намагаються лише захопити приміщення ОДА та вивісити на ньому російський триколор. До того ж, до президентських виборів це мали б бути виконуючі обов'язків глав областей", — сказав Луценко.

Він також переконаний, що голова Луганської ОДА має піти у відставку.

"Ми маємо перед очима приклад, коли наші військові у Криму у набагато важчих умовах не зраджують Присягу. Бо вони мають власну і національну гідність, готовність служити своєму народові та своїй Батьківщині. А пан Болотських із величезними державними повноваженнями злякався півсотні людей у своєму кабінеті", — зазначив Луценко.

Раніше у ЗМІ повідомлялося про те, що губернатор Луганської області Михайло Болотських склав свої повноваження. Сам Болотський офіційно спростував цю інформацію. Він зазначив, що була загроза від сепаратистів фізичної розправи над жінками і дітьми, що знаходилися в будівлі ОДА.

По материалам: УНН

Еще новости в разделе "Политика"