Политика Львівська музична академія позбавила Башмета звання почесного професора

2014-03-14 08:12

Відповідне повідомлення з’явилося на офіційному сайті Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка. Підставою для позбавлення світової слави альтиста Юрія Абрамовича Башмета почесного титулу спричинив лист діячів російської культури на підтримку позиції президента РФ щодо Криму. Нагадаємо, що під цим листом – 390 підписів, і серед підписантів – екс-львів’янин Башмет.

«У 2012 році Юрію Башмету було присуджене високе звання почесного професора ЛНМА імені М. В. Лисенка, – йдеться на сайті ЛНМА. – Поставивши свій підпис під зверненням  на підтримку військової агресії проти країни, де він виріс, Юрій Башмет засвідчив, що він не гідний не лише голосних титулів а й величного наймення “Маестро”. З огляду на це, Вчена рада Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка ухвалою від 12.03.2014 р. постановила позбавити Башмета Юрія Абрамовича титулу почесного професора Академії».

Джерело в Академії також повідомило «Дню», що рішення про позбавлення Башмета звання почесного професора Вчена рада прийняла майже одностайно: «Лише одна людина під час голосування утрималася».

По материалам: day.kiev.ua

Еще новости в разделе "Политика"