Политика Посольство США засудило дії ВО Свобода, - заява

2014-03-20 12:15

Заява посольства США щодо недостойного поводження членів ВО «Свобода» з тимчасовим головою НТКУ Олександром Пантелеймоновим

"Посольство США в Києві засуджує жорстке залякування і фізичні нападки, учинені 18 березня членами політичної партії «Свобода» проти Олександра Пантелеймонова, Т.в.о. генерального директора НТКУ. Ми вітаємо сьогоднішні заяви Прем'єр-міністра Яценюка і Міністра внутрішніх справ Авакова, які засуджують цю поведінку як неприйнятну. Ми закликаємо ВО «Свобода» накласти дициплінарне стягнення на Ігоря Мірошниченка та інших членів партії, які брали участь у цьому інциденті.

Нас, як і багатьох українців, глибоко уразив цей інцидент, який був не проявом патріотизму, а нагадав натомість про бандитську тактику, яку раніше застосовував режим Януковича. Такій поведінці не місце в Україні, яка віддана справі захисту демократії, громадянських і особистих свобод, зокрема свободи преси. За останні місяці ми позитивно висловлювалися про продуктивну, дійсно ключову роль, що ВО «Свобода» відігравала під час протестів Майдану і під час мирного переходу до нового прозорішого уряду. Ми вітаємо неодноразові заяви лідера «Свободи» Тягнибока про його прихильність до створення сучасної, європейської і демократичної політичної партії. Це особливо важливо зараз, коли «Свобода» має представників в уряді. Тим не менш, цей інцидент неприйнятний у сучасному демократичному суспільстві.

Ми вітаємо своєчасну заяву генпрокурора Махніцкого про те, що його відомство здійснить кримінальне провадження за цим інцидентом, і настійно закликаємо ВО «Свобода» до повної співпраці у слідстві. Ми сподіваємось, що всі українці захищатимуть й поважатимуть не лише свої демократичні права і свободи, а також права і свободи інших людей".

Еще новости в разделе "Политика"