ВОЙНА В Украине У структуру "Правого сектора" входять загони "Черепашки" та "Чебурашки"

2014-04-02 11:45

Журналістам став доступний внутрішній документ МВС про розташування в Києві та Київській області десяти об'єктів, які контролює "Правий сектор" Дмитра Яроша і де розміщено до двох сотень постійних членів організації. Ці дані опублікувала "Українська правда".

У списку значаться Будинок архітектора на вул. Грінченка, офіс Компартії на Борисоглібській, табір на Трухановому острові, магазини "Bosco" та "Київстар", інтернет-центр "Укрпошти"та будівля Київської міської державної адміністрації на Хрещатику, готель "Козацький" на Михайлівській, три сотні в палатках на Майдані Незалежності, Будинок офіцерів на Грушевського, а також санаторій "Хвиля" в урочищі Колпитська казарма на Київщині. Зі списком об'єктів журналістам удалося ознайомитися під час сутичок уночі в понеділок біля готелю "Дніпро" в Києві.

У цьому документі не вказано штаб "Правого сектору" саме в "Дніпрі". Припускають, що список складали до того, як підлеглі Яроша захопили готель, або ж у розпорядженні ЗМІ опинився не весь документ. За неперевіреною інформацією, після евакуації з "Дніпра" "Правому сектору" запропонували передислокувати свою базу до санаторію "Хвиля" під Києвом. "Правий сектор" не є ієрархічною організацією з вертикальною структурою управління. Скоріш це горизонтальні структури, об'єднані єдиною назвою, і формально підпорядковані єдиним штабом.

На час створення "Правого сектору" до його складу входили ВО "Тризуб", СНА, УНА-УНСО та КУН, а також "Комітет визволення політв'язнів" та Чорний комітет. Читайте також: "Правий сектор" відмежовується від "махновщини" та зосереджується на політиці Найближчими соратниками лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша є побратими з ВО "Тризуб" - Андрій Тарасенко (головний координатор "Парвого сектору") на прізвисько "Пилипась" та Андрій Стемпіцький – "Летун". У структуру "Правого сектору" входять щонайменше сім загонів - "ПШР 5.5" ("Черепашки"), "Заграва", "Т", "Вікінг", Вальгалла", "Чебурашки", "Хаджя". Усі вони формувались ще під час створення "Самооборони Майдану". Кожен загін має своє керівництво та контролює різні об'єкти на Майдані та за його межами. Після перемоги Майдану обговорювалося кілька варіантів інтеграції "Правого сектору" у нову владу, пише "Українська правда". 

Сам Дмитро Ярош ніби вимагав для себе посади віце-прем'єра з питань силового блоку з одночасним підпорядкуванням йому внутрішніх військ. Вимогу відхилили, запропонувавши йому посаду заступника голови Ради нацбезпеки та оборони. Ярош від неї відмовився. Читайте також: "Правий сектор" повернув ДАІ машину Януковича і пропонує продати її на аукціоні Три тижні тому у владних коридорах обговорювали також варіант призначення лідера "Правого сектору" заступником голови СБУ Валентина Наливайченка. Але згодом з невідомих причин ці обговорення припинилися. До речі, Ярош свого часу був позаштатним помічником-консультантом Наливайченка, коли той був ще народним депутатом. "Правий сектор" оголосив про своє перетворення на політичну партію. Ярош подав документи на реєстрацію його кандидатом у президенти України на позачергових виборах 25 травня. Гроші для застави при реєстрації він узяв із пожертв, які люди надсилали "Правому сектору". "У нього, звісно, таких грошей немає. Вони були взяті з рахунків "Правого сектору" на пожертви. Ми згодом оприлюднимо, хто пожертвував і скільки – ви будете знати все", - запевнив один із лідерів "Правого сектору" Андрій Тарасенко.

Нагадаємо, правоохоронці виявили зброю у готелі "Дніпро", де перебував "Правий сектор". Учора ввечері один з активістів цієї організації в результаті стрілянини біля Майдану Незалежності поранив трьох людей, у тому числі першого заступника голови Київської міськдержадміністрації Богдана Дубаса.


Источник: tsn.ua

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"