ВОЙНА В Украине На Львівщині чоловіків-біженців із Донбасу відправляють на схід захищати кордон

2014-06-14 09:30

У місті Дрогобичі Львівської області за минулі два місяці основним акцентом роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було розв’язання соціально-економічних питань сімей, які прибули із тимчасово окупованих територій України та територій, де ведуться військові дії.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дрогобицької міської ради.

Секретар Дрогобицької міської ради, в.о. міського голови Роман Курчик заявив, що міським центром за співпраці з місцевим ВО «Майдан» в Дрогобичі було забезпечено тимчасове проживання 14 сімей з АР Крим. Дві сім’ї з Дрогобича вже виїхали.

Зараз у місті перебувають 12 кримських сімей, в яких виховують 36 дітей, з них двоє повнолітніх та троє осіб студентів-біженців. Також в Дрогобичі перебуває 2 родини (в них – троє дітей) та одна особа зі східної України.

Курчик наголосив, що у місті прийнято принципове рішення: Дрогобич надаватиме притулок біженцям зі східної України, зокрема, жінкам, дітям, немічним людям.

«А здорові чоловіки зі сходу країни, будьте добрі, повертайтеся назад, захищайте кордони країни. Наші хлопці їдуть туди, віддають своє здоров’я, свої життя. Того ж чекаємо і від вас», – наголосив він.

Посадовець переконаний: захищати Україну повинні усі, а не лише «західняки»: «Такого, що чоловіки зі сходу тут відсиджують, перечікують, а наші хлопці, чоловіки, батьки, сини там в той же час гинуть – бути не повинно».

«Цю позицію ми озвучили також на рівні області. Рішення принципове, важливе, і, думаю, обговоренню не підлягає», – резюмував Курчик.

По материалам: zaxid.net

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"