Фото-видео В Киеве можно будет увидеть артефакты Первой мировой войны (ФОТО)

2014-10-01 12:25

З 14 жовтня 2014 року по 18 січня 2015 року Музей історії Києва запрошує киян та гостей міста на виставку «Київ 1914: мир/війна», яка приурочена до сторіччя від початку Першої світової війни.

Сто років тому на наших землях також вирувала війна і, можливо, ця виставка допоможе поглянути на історичні події під новим кутом зору та винести з них важливі для наших часів уроки.

Експозиція поділена на дві частини: "мир" та "війна". Експозиція мирного час представить освіту, архітектуру, побут, моду та культуру, війну ж представлено неодмінними її атрибутами: зброєю, мундирами, транспортними засобами, медичними інструментами, ілюстраціями та артефактами побутового життя Києва воєнних часів.

На виставці «Київ 1914: мир/війна» представлено понад 400 експонатів – оригінальних артефактів, моделей та інсталяцій, а також світлин, документів і об’єктів тих часів. Цей проект –  в авангарді застосування  в Україні інтерактивно-мультимедійний музейних засобів. Завдяки сенсорним панелям, моніторам, інтерактивним об’єктам, ігровим елементам матеріал експозиції зроблено цікавим і для дітей та дорослих, і для істориків та нефахівців. Побувати у довоєнному кінотеатрі, пройти залізничним пероном, потрапити в мобілізаційний пункт, відвідати госпіталь і навіть побути кулеметником – усі ці можливості надає виставка в Музеї історії Києва.

Війна змінила обличчя Києва і його мешканців. Але навіть у страшні часи є місце дружбі, любові, доброті та геройству. Упродовж екскурсії кожен відвідувач познайомиться з життям реальних киян тих часів та дізнається про повороти їхніх доль.

Відмотайте час назад, помандруйте до початку ХХ століття та роздивіться обличчя старого Києва - міста, якому є про що розповісти.

Виставка працює з 10:00 до 19:00 щоденно.

Інформація про квитки:

Дорослі: будні – 25 грн.,  вихідні – 35 грн.

Діти до 16 років: будні – 15 грн., вихідні – 25 грн.

Соціально незахищені категорії громадян: будні – 15 грн., вихідні – 25 грн.

Груповий шкільний квиток  (для групи 15-25 осіб) – 250 грн. (квиток один на всю групу)

Вхід для інвалідів і сиріт безкоштовний

Еще по теме

Еще новости в разделе "Фото-видео"