Политика Яценюк закликав Авакова провести кадрові чистки МВС

2015-02-26 10:05

Почалася перевірка керівників Фіскальної служби, відстороненої від посад за рішенням Арсенія Яценюка. Премєр - міністр закликав президента Петра Порошенка провести чищення корупціонерів в Генпрокуратурі і СБУ, а також доручив МВС провести внутрішні розслідування і кадрові чистки – пише «Українська правда».

Прем'єр-міністр закликав президента Петра Порошенка провести чищення корупціонерів в Генпрокуратурі і СБУ, а також доручив МВС провести внутрішні розслідування і кадрові чистки – пише «Українська правда»

Нагадаємо, що з вимогою перевірки керівництва МВС України на причетність до корупційних схем виступив кілька місяців тому Микола Томенко

Однак, як показав час, Генеральна прокуратура на чолі з колишнім керівником проігнорувала вимогу депутата ВР. Немає впевненості у тому, що після закликів та вказівок прем’єр-міністра щось зміниться щодо проведення чисток кадрів у тому числі у МВС, адже одного з одіозних заступників міністра МВС генерала – полковника Сергія Чеботаря очільник уряду призначив на посаду особисто з 05 березня 2014 року. При цьому 6 серпня 2014 року Арсеній Яценюк скасував два попередні накази про звільнення Сергія Чеботаря, що вказує на особливе відношення до названої особи.

При цьому, як неодноразово писали ЗМІ, кар’єрні успіхи Чеботаря пов’язують з Олександром Турчиновим, нинішнім секретарем РНБО, який на момент прийняття основних кадрових рішень по МВС був спікером Верховної ради та виконуючим обов’язки президента України. А Чеботарь, дякуючи особливим здібностям,  перебував з перемінним успіхом у фаворі при всіх режимах, що видно з його послужного списку. 

Як відомо, міністр МВС – цивільна особа, тому вся організаційні, адміністративні, оперативні напрямки роботи міліцейського відомства та фінансові потоки знаходяться, в першу чергу, в руках його заступників. Наскільки така креатура переймається престижем відомства, честю міліцейського мундира та самого Авакова залежить виключно від інтересів та політичних цілей вищих посадових держави, які фактично нав’язали міністру заступників та контролюють їхню діяльність.

Генеральному прокурору Шокіну з 40 – річним стажем роботи у системі відомі всі існуючі нюанси кадрової корупції, перипетії політичних інтриг національного істеблішменту та можливі наслідки за втручання у подібні схеми.

Тим часом українці чекають, поки ГПУ виконає заклики прем’єр – міністра щодо очищення кадрів МВС України,  починаючи з відсторонення заступників Авакова.

 

Еще по теме

Еще новости в разделе "Политика"