ВОЙНА В Украине В Україні пройде широкомасштабна благочинна акція «Життя заради миру»

2015-03-11 11:17

Акцію буде проведено 21 березня 2015 року під час церемонії вручення премій «Людина року-2014»

Цією доброчинною і патріотичною акцією загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ», фундаментальними засадами якої завжди були і залишаються гуманізм і патріотизм, приєднується до справді всенародного волонтерського руху. Руху, який об’єднує наші серця і щирі привітання, зміцнює громадянську свідомість і надихає на добрі справи.

Конкретна мета благочинної акції «Життя заради миру» - збір коштів для адресної допомоги Головному військово-медичному клінічному шпиталю для лікування і реабілітації поранених в зоні АТО. Збір коштів проводитимуть волонтери громадської організації «Госпітальний центр координації та допомоги пораненим в ході АТО», які розгорнуть декілька десятків локацій для прийому грошових пожертв в Національному Палаці мистецтв «Україна».

Та суспільне значення благочинної акції значно вагоміше. Як і мільйони наших співвітчизників, ми прагнемо своєю підтримкою захисників України – матеріальною і моральною, наблизити настання миру і стабільності у нашій країні. Це прагнення, це очікування об’єднує суспільство, надихає громадян на благородні вчинки і добрі діла.

Другою, не менш важливою складовою благодійної акції є унікальна фотовиставка «Волонтерське покликання», на якій вперше найбільш розгорнуто і професійно буде представлена багатогранна діяльність волонтерів в 100 ексклюзивних роботах кращих українських і зарубіжних фоторепортерів, які засвідчують героїчні  та патріотичні ініціативи та вчинки сучасних волонтерських організацій.


Серед фотожурналістів:  Сергій Лойко (військовий фотокореспондент «Los Angeles Times»), Макс Левін (LB.ua), Валеріан Антонович, Віктор Щербанюк («Червоний хрест»), Віктор Ковальчук, Олександр Прилепа, Андрій Марієнко, Іван Богдан, Олена Худякова та інші.

Співорганізатор благочинної акції та фотовиставки АТ «Ощадбанк».

Слід зазначити, що після демонстрації цієї масштабної фотовиставки її фотоекспонати будуть передані до музею Головного військового клінічного шпиталю. Благочинна акція  «Життя заради миру» проводиться  за підтримки ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ СПРАВАМИ.

Окрім благочинної акції «Життя заради миру» в сценарії заходу передбачена численна кількість  складових, які нестимуть громадсько-патріотичні акценти, а саме:

·         На благочинну акцію та церемонію нагородження запрошені для громадського вшанування військовослужбовці, які проходили лікування та реабілітацію в Головному військовому клінічному шпиталі та провідні волонтери, патріотичні вчинки яких набули суспільного визнання та поваги.

·         В сценарії церемонії передбачені численні фрагменти та сюжети, присвячені героїчним вчинкам  українських воїнів, лікарів, волонтерів рятівників.

·         Вперше у майже двадцятирічній історії загальнонаціональної програми «Людина року» в числі її нагород з’являється особлива – спеціальна премія «Обранці звитяги». Цієї престижної премії удостоюються справжні патріоти, які за покликом серця присвятили себе чи не найважливішій у ці тривожні і скрутні для нас часи справі – безпрецедентній допомозі і підтримці захисників  нашої цілісності і незалежності. Ці люди, з їх непохитною життєвою позицією і благородними ідеалами, без перебільшення, являються передвісниками по-справжньому сильного, організованого громадського суспільства, де найвища цінність – Людина, її життя, безпека, гідність. Серед володарів цієї премії Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім.І.І.Мечникова Сергій Риженко, засновник і керівник благодійного фонду «Крила Фенікса» Юрій Бірюков та керівник ГО «Офіцерський корпус»  Володимир Рубан.

 Урочиста церемонія  проходитиме під девізом «Місія єднання» і буде проникнена загальною об’єднавчою ідеєю.

«Інтерфакс – Україна» - Генеральний новостійний партнер програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2014».

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"