ВОЙНА В Украине Бути пильними під час святкувань 9 травня рекомендує людям громадський діяч Сергій Шахов

2015-05-09 10:28

Лідер Всеукраїнського громадського об’єднання «Народна довіра» Сергій Шахов рекомендує людям бити пильними та обережними під час участі у святкових заходах 9 травня. Про це він заявив під час прямого ефіру телеканалу 112.

«Ми вперше в історії України нарешті позбулися так званої присутності «путінського режиму» в нашій державі, маємо свій символ перемоги та пошани – червоний мак, тому виходити на вулиці і святкувати нам є що. Але, у нас є стовідсоткова інформація про те, що провокації з боку терористів готуються не лише на кордонах, але й у великих містах України, як  Харків, Київ, Одеса,  Львів. Надходить інформація про те, що козаки планують обстріли мирних людей на окупованих територіях,  щоби  Росія могла потім звинувати Україну в порушенні Мінських домовленостей. Тому, усі ми, - українці маємо бути пильними, і не покладатися тільки на правоохоронців, маємо  взяти відповідальність за безпеку в державі на себе. Давайте будемо уважними,  в разі чого невідкладно повідомляти відповідні органи, не вестися на провокації і уникати ризиків», - говорить Сергій Шахов.

Також громадський діяч зазначив, що в Україні має якнайшвидше відбутися реформа в структурах правоохоронних органів, щоби українці почувалися в безпеці у своїй країні.

"Революція гідності пройшла, а гідності міліції не додалося. Нам треба відійти від ручної дрезини управління правоохоронними органами,  а, натомість,  налагодити автоматичну систему штатного управління.  Дементонізація України має початися з реформи ментальності нашої міліції, на перший план мають вийти професіоналізм, патріотизм та відповідальність. Для цього потрібно дати хлопцям високі зарплати і викорінити корупцію. Наприклад, блокпост в зоні АТО в день незаконно заробляє 1,5 мільйона гривень, а ми кажемо, що у нас немає грошей паркан на кордоні збудувати", - переконаний Сергій Шахов.

Крім того, на переконання С. Шахова,  до забезпеченням всім необхідним бійців та мирних жителів Луганської і Донецької областей повинні долучитися олігархи.

«Сьогодні держава знаходиться в непростому економічному становищі. Волонтери багато чим допомогли і допомагають і нашим бійцям, і мирним жителям, але, переконаний, що і олігархи повинні сісти за стіл переговорів і домовитися про системну допомогу армії, людям в зоні АТО та переселенцям», - впевнений лідер ВГО «Народна довіра» Сергій Шахов.

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"