Детали ПЕРСОНА ФОРУМУ - ГЕНРІ МАРШ презентує книгу про життя та смерть головного мозку

2015-08-12 16:36

Британський нейрохірург Генрі Марш приїде на Форум видавців, щоб презентувати тут книгу „Історії про життя, смерть та хірургію головного мозку”, яку видає Видавництво Старого Лева.
Генрі Марш – всесвітньо відомий нейрохірург, знаний 23-річною просвітницьокою роботою в Україні, де провів десятки блискучих операцій на мозку. Нагороджений Орденом Британської імперії.
Народився у Лондоні 5 березня 1950 року. Навчався у Оксфордській школі і Вестмінстерській школі Лондона.
Пізніше студіював політологію, філософію, економіку у Оксфордському університеті. Отримав відзнаку Королівської медичної школи.
Працював у Atkinson Morley Hospital - одному з найпрогресивніших нейрохірургічних відділень країни. Він спеціалізувався на роботі на мозку під місцевою анестезією і у 2004 році став героєм документальної стрічки BBC „Ваше життя у ваших руках”.
Починаючи з 1992 року Марш співпрацює з нейрохірургами в колишньому СНД, в основному, в Україні. Його близьким другом і соратником є київський нейрохірург Ігор Курілець.
Особливою цікавістю для Генрі Марша є вплив лікарняних будівель та інтер`єру медзакладів на результати лікування і морального духу персоналу - неодноразово читав лекції на цю тему.
У 2007 році австралійський режисер Джеффрі Сміт зняв про Генрі Марша фільм „Англійський хірург”. Музику до стрічки написав Нік Кейв.
Більшу частину фільму було знято в українському шпиталі, серед важкохворихпацієнтів та застарілого медичного обладняння.
У 2014 році видав книгу мемуарів „Do No Harm: Stories of Life, Death and Brain Surgery”. Мемуари Марша отримали всесвітню популярність та визнання серед літературних критиків за „напрочуд елегантний стиль написання”. У
2015-му нейрохірург Андрій Мизак переклав книгу українською мовою, цього ж року книга „Історії про життя, смерть та хірургію головного мозку” вийшла у „Видавництві Старого Лева”.
Марш одружений з Кейт Фокс - відомим британським культурним антропологом. У вільний час доктор займається бджолярством та власноруч виготовляє меблі.
Інформацію та фото надала прес-служба Видавництва Старого Лева

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"