Политика скандал Луценко знайшов й оголосив підстави для звільнення Порошенко

2015-10-30 14:15

Народний депутат і активіст Ігор Луценко поширив через соцмережі заяву, в якій вказує на можливість виказати недовіру президентові. На його думку Петро Порошенко не змінив нинішній склад ЦВК, строк дії якої закінчився ще 1 червня 2014 року, тому він не може гарантувати не спотворення волевиявлення народу під час виборів. Відмовляючись виконувати свої прямі обов'язки, Порошенко фактично надав формальні підстави для оголошення йому імпічменту.

«Ось ми зараз усією країною виявили, наскільки жахливо поводиться ЦВК і як багато в складі цієї доленосної інстанції є нехороших людей. Про палац Охендовського ми чули, але тепер наочно бачимо, у чому суть життєвого успіху Охендовського, за що Охендовському дають гроші на палаци і нагороди», - пише Луценко.

Нардеп також наводить докази нелегітимності діючої ЦВК.

«Тут виникає питання – а хто, власне, відповідає за весь цей розгул нечистої сили, в який перетворили місцеві вибори-2015? Читаємо Конституцію. Стаття 85, пункт 21 передбачає, що склад Центральної виборчої комісії призначає Верховна Рада за поданням Президента. За поданням Президента, я повторю. Коли повинно бути подання?

Читаємо постанову Верховної ради про призначення тих людей, які зараз видають себе за ЦВК. Вона датована 1 червня 2007. Закон України «Про Центральну виборчу комісію» (Стаття 6, пункт 8), говорить, що строк повноважень члена Комісії - 7 років», - розяснює Луценко.

Він наголошує, що Порошенко, як Гарант Конституції зобов'язаний був оновити склад ЦВК, але не зробив цього, як того вимагає закон. Таким чином, він не тільки продемонстрував відмову виконувати свої обов'язки, але тепер волевиявлення народу під час виборів може бути спотворено.

«Отже, в обов'язках Президента було вчинити так, щоб прострочений ще 1 червня 2014 року склад ЦВК був замінений на новий. Власне, в цьому був величезний запит суспільства, після тотально сфальсифікованих виборів 2012 року. Але Порошенко досі не вніс подання в Раду. Цим, по суті, він просто відмовляється виконувати свої обов'язки як посадової особи, з дуже важкими і очевидними наслідками у вигляді спотворення волевиявлення під час виборів», - зазначає Луценко.

«Для імпічменту Порошенко зараз є всі формальні підстави», - резюмує нардеп.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Политика"