Политика Brexit - золотая мечта Кремля: Чем обернется для Украины выход Великобритании из Евросоюза

2016-06-24 14:29

Как заявила сегодня народный депутат, вице-спикер Верховной Рады, член Трехсторонней контакной группы по урегулированию ситуации на Донбассе Ирина Геращенко, выход Британии из состава ЕС будет иметь крайне негативные последствия для Украины.

Во-первых, официальный Киев теряет одного из ключевых партнеров и лоббистов. Во-вторых, лидеры и население стран ЕС станут намного более скептично относиться к тем, кто надеется на евроинтеграцию.

Приводим мнение Геращенко, которое она обнародовала сегодня на своей странице в ФБ:

Наслідки британського референдуму матимуть негативні перспективи і для Украіни.

ЄС важко проходить випробування міграційною кризою, Європу накрило цунамі євроскептицизму, там зростає підтримка радикальних і популістських партій . Прості європейці ще навіть не усвідомлюють, що відбувається трансформація повоєнної Європи і за популізм та безвідповідальність політиків прийдеться платити важку ціну. На жаль, це напряму накриє і нашу країну. Чи може це відтермінувати безвізовий? Так, на жаль. Зараз в ЄС будуть дмухати на воду...

Серйозні внутрішні проблеми вбивають рейтинги всіх нинішніх лідерів ЄС, змушують зосередитися на ситуації всередині Євросоюзу, закривши очі на все, що відбувається за межами. І піднімають на хвилі популізму лєпенів....
Ослаблена і розділена Європа, розколота на скептиків і оптимістів, Європа , що боїться свого завтрашнього дня, - золота мрія Кремля.

Якими б не були складеними для ЄС наслідки британського референдуму- для Украінм це не привід опускати руки. Такий вже наш украінський шлях- як украінські дороги- з колдобоінами і ямами, зате без порєбріків і завжди на Захід. Тому йдемо далі. Вимагаємо від ЄС виконати іх зобов'язання щодо безвізового, очікуємо пролонгації санкцій проти РФ, боремося за нашу євроатлантичну перспективу. Бо іншого вектору для Украіни просто не існує, попри все.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Политика"