ВОЙНА В Украине "Територія А» та палац «Україна» представляють благодійно-просвітницьку акцію СВІЧКА ПАМ’ЯТІ

2016-11-06 08:54

 

Кожного року у четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодоморів. Тема історичної пам'яті із кривавими сторінками надзвичайно болюча для живих свідків тих подій і для усіх, хто дізнався правду про штучний голод.

"Територія А" спільно із палацом "Україна" проводять благодійну акцію "Свічка пам"яті". У День пам"яті жертв голодомору - 26 листопада о 17:30 у малому залі палацу відбудеться відкрита лекція про голодомор Людмили Гриневич із можливістю поставити запитання. 

- Про це складно говорити, про це страшно чути. Але знаючи правду про наше минуле ми краще пізнаємо себе, глибше розуміємо нинішні проблеми і запам’ятовуємо уроки історії, яка не повинна повторитися знову, - коментує ініціатор проекту, співачка, волонтер, президент Мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька. – Ми вирішили запросити усіх небайдужих провести цей особливо щемливий вечір разом, щоб поспілкуватися і запилити свою свічку пам’яті, яку кожен понесе додому разом із знаннями і пересторогами.

У цей день, переконані організатори, не може звучати інша музика, окрім духовної, а оплески треба замінити молитвами.

Під час акції прозвучать народні псальми від гурту "Стодивниця» (керівник Ірина Барамба) та духовна музика у виконанні хору Київської православної богословської академії "Axios" (регент Надія Купчинська), які наповнять «Свічку пам’яті” особливим світлом і гармонією.

Партнери акції:
ГО "Ділові українські жінки", Інститут національної пам’яті, Центр фольклору та етнографії Інституту філології КНУ ім.Тараса Шевченка.

Запрошуємо усіх, хто хоче знати більше про нас усіх і про себе.

Ми повинні це розуміти, пам’ятати, розповідати іншим...

26 листопада 17:30 Національний палац мистецтв «Україна» (малий зал).

Традиційно під час акції збираємо кошти. Цього разу на підтримку геріатричного центру в Станиці Луганській, що на лінії перетину з окупованою територією, якому потрібні постільна білизна, пральна машина, холодильник.

Прес-служба МА «Територія А»

Акредитація за телефоном: 044-531-97-53
Квитки – у касах у палаці «Україна».

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"