Детали Військові, офіцери, учасники АТО: Рейдерське захоплення АТБ Сергій Рибалка здійснював через екс-помічника Андрія Клюєва

2017-02-03 17:54

 

Інформаційна диверсія проти торгової мережі АТБ є частиною діяльності «п’ятої колони» в Україні. Так вважають військові, офіцери, учасники АТО, які звернулися з листом до Ради національної безпеки та оборони і особисто її секретаря Олександра Турчинова. Військові просять РНБО сприяти у проведенні всебічного розслідування фактів організації та фінансування народним депутатом Сергієм Рибалкою рейдерського захоплення мережі АТБ шляхом дискредитаційноїPR-кампанії та закону про націоналізацію.

«На нашу думку, такі дії народного депутата і державного діяча підривають економічну безпеку та незалежність країни, особливо в умовах війни, а також мають ознаки злочину проти державності. Дана торгівельна мережа, очевидно, обрана для інформаційної PR-атаки не випадково, адже вона є однією з найбільших і налічує понад 800 магазинів в усіх регіонах країни. АТБ забезпечує понад 50 000 робочих місць для своїх співробітників, маючи соціально орієнтовану цінову політику для своїх покупців», - йдеться у зверненні військових до РНБО.

На думку підписантів, серед яких капітан 1-го рангу, почесний голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков, контр-адмірал, перший командувач ВМС України Борис Кожин, екс-начальник штабу добровольчого батальйону «Айдар» Тимур Баротов, ветеран 28-ї бригади Олег Кравець, боєць 54-го розвідувального батальйону Георгій Куц (разом – 15 підписів), - ГПУ та СБУ мають якнайшвидше визначити та покарати координаторів замовлення рейдерської атаки на АТБ, дії яких було задокументовано під час журналістського розслідування активістів Олексія Станчевського, КостнянтинаДиканя та Дмитра Воронкова.

Військові впевнені, що кампанія проти АТБ була інспірована російськими спецслужбами з метою підриву економічної ситуації в Україні. І головними виконавцями цього спецзавдання ФСБ, на думку військових, був не тільки народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка, але й його офіційний помічник Артем Петренко. Саме Артем Петренко, згідно з матеріалами розслідування Станчевського, Диканя та Воронкова, був головним координатором інформ-кампанії з захоплення АТБ. Військові нагадали, що до Революції Гідності Артем Петренко був багаторічним речником та керівником прес-служби Андрія Клюєва. І на посаді віце-прем’єра, і на посаді секретаря РНБО, і на посаді глави Адміністрації президента Януковича.

«Головним координатором став офіційний помічник-консультант народного депутата Сергія Рибалки – Артем Михайлович Петренко. Даний громадянин у 2007-2014 роках працював помічником, прес-секретарем та провідним радником з інформаційної політики Андрія Клюєва, який нині разом з Віктором Януковичем переховується від українського правосуддя в Росії. В тому числі – і за участь в кривавому розстрілі Небесної сотні у лютому 2014-го», - йдеться у зверненні військових до РНБО.

Як відзначив капітан 1-го рангу, почесний голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков в ефірі телеканалу «24», саме через Клюєва, Петренка та Рибалку ФСБ могло здійснювати власну кампанію з дестабілізації економічної ситуації в Україні та створення продовольчого дефіциту і голодних бунтів.

«Хто він, цей Рибалка? Людина, яка очолює один з головних комітетів Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності. Людина, яка має величезний вплив на економіку України. А помічниками у нього є колишні помічники Клюєва. А де Клюєв? – в Росії.Клюєв – це «голуба» влада «попєрєдніків». Артем Петренко, Андрій Клюєв, Сергій Рибалка… А чи не ФСБ дало таку вказівку? Використавши його особисту неприязнь до тестя та дружини, скориставшись його посадою, - добити цю структуру. Тому ми і звернулися до відповідних структур: панове, розслідуйте. Бо це – економічна безпека держави. Ми – військові. Економічна безпека, військова безпека – вони взаємопов’язані. Якщо буде підірвана економічна безпека, - це як раз і потрібно окупанту», - заявив Євген Лупаков в ефірі телеканалу «24».

 

 

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"