Не маєш роботи – іди в політичну партію

Наталія Білоус

Останнім часом в Україні стало модно мати свою політичну партію, а якщо вона іще іменна, то для її лідера це майже успіх. Згідно офіційним даним наприкінці травня 2016 року було зареєстровано 297 партій.

Замість того, щоб створювати нові робочі місця, через відбудову заводів, лікарень, шкіл, магазинів та інших соціально важливих об’єктів з’являється безмежна кількість популістів та маніпуляторів, які впихують виборцям чергове фуфло з гарних слів та під красивою вивіскою, як партію. Серед цього різноманіття проектів можна знайти так званих «лівих», «правих», «центриських» з найекзотичнішими назвами, значна більшість з них це одноразові проекти, які не відповідають поняттю «політична партія», оскільки, окрім захисту бізнесу кланів, представництва мажорів в державних органах влади та рекету більш нічим не займаються. Називається не маєш роботи – іди в партію.

В черговий раз українському громадянину пропонують «реформи» у вигляді партії «Хвиля». Саме 18 липня під час прес-конференції за участю: народного депутата, екс-ударівця Віктора Чумака, екс-заступника генерального прокурора України, Давида Сакварелідзе, екс-заступника генерального прокурора України, Віталія Каська, голови Всеукраїнської громадянської платформи «Нова країна», Володимира Козленка та нардепа від БПП, Наталії Новак було презентовано ініціативу по формуванню нової політ. сили.

З міркувань Наталії Новак: «Суспільство потребує змін, але зміни неможливі, доки Україну не накриє хвиля очищення від корупції, олігархів та нечесної влади!»

Двоє із зазначених учасників заходу – є народними депутатами (це Наталія Новак та Віктор Чумак), що їм заважає здійснювати реформи, розробляючи законопроекти та втілювати ці закони в життя, щоб не лише пересічні українці жили за правилами, а й в першу чергу, їх дотримувалися законодавці. Відповідь, є очевидною не бажання суттєвих змін. Часто здається, що на рівні менталітету закладено чекати від когось дива, ось так і живемо.

Також під час прес-конференції було повідомлено, що на кінець вересня планується Установчий з`їзд партії.
За словами Віктора Чумака зараз ведеться підбір людського ресурсу. Кандидати будуть проходити комітет, ініціативну групу в партії, де перевірятимуться відомості про них з «чистих» та «чорних» джерел, здійснюватимуться співбесіди з претендентами.

Віталій Касько заявив, що відмінністю їх партії від інших буде те, що до її лав не потраплятимуть люди заради наживи.

До речі, політтехнологом майбутнього партійного проекту є лікар-невропатолог, Денис Богуш.

Вже із самого початку неозброєним оком помітно, що готується новий популістський проект, який тільки займатиметься суцільним піаром його партійців, а життя простих людей від того не покращиться. Якось нелогічно, якщо нардепи у Верховній Ради не роблять суттєвих змін, то можна подумати, що черговий парт. проект врятує Україну.

Ви, краще запитайте в ініціаторів проекту за чий рахунок вони будуть функціонувати. Нехай пройде трохи часу і подивимось, кого з «правильних» вони візьмуть до свого складу. Все як кажуть у нашій країні на громадських засадах. А те, що найближчим часом буде 300 псевдопартій або і більше від цього жити по-новому так і не будемо.
Тож, народе, роби висновки зараз, щоб потім не пізно було плакати.

Янина Соколовская

К ЧЕМУ ЭТО ПРИВЕДЕТ

Блоги 2024-03-28 14:19 3071
Янина Соколовская

ЯК НАМ НЕ ВТРАТИТИ УКРАЇНСЬКІ ПОКОЛІННЯ

Блоги 2023-12-16 12:47 14097
Янина Соколовская

Урок Евромайдана, который Запад почему-то не усвоил

Блоги 2023-11-21 12:46 10101