Надзвичайний стан може призвести до узурпації влади

Сергій Рахманін

Спеціально для урядових винахідників.

1. Надзвичайний стан тому й називається надзвичайним, що його не можна вводити будь-кому, будь-коли й будь-як.

2. Доручати Мінюсту розширювати владні повноваження глави держави - це те саме, що доручати бухгалтерії ОТГ розробляти державний бюджет.

3. Перш ніж фантазувати на тему "перекидки" повноважень, нехай прем'єр відповість сам собі: чи волів би він, аби, приміром, його звільняв з посади Жмеринський міськрайонний суд за поданням головного санітарного лікаря?

4. Конституція містить ВИЧЕРПНИЙ перелік повноважень глави держави.

5. Порядок внесення змін до Конституції чітко зазначений в Основному Законі, Шмигаль серед суб'єктів внесення змін чомусь не зазначений.

6. Довільне передавання повноважень - це і називається узурпацією влади.

7. Узурпація - злочин.

8. Змушувати людей набиватися в маршрутки (перетворюючи їх на оселедців у бляшанці) під час пандеміїї коронавірусу й фактичної епідемії грипу - це теж злочин віднедавна, позаяк цього понеділка Рада проголосувала за покарання за порушення правил карантину.

9. Деякі виконавські рішення переконують, що Україна потребує не тільки апаратів штучної вентиляції легень, але й пристроїв штучної вентиляції мізків.

10. Всі, хто не зміг потрапити на роботу (повернутися додому з-за кордону, дочекатися швидкої тощо), ви готові надати цій виконавчій владі додаткові повноваження, котрі передбачені надзвичайним станом?

Джерело: ФБ

Подпишись на наш ТЕЛЕГРАММ- КАНАЛ, узнай больше

Янина Соколовская

К ЧЕМУ ЭТО ПРИВЕДЕТ

Блоги 2024-03-28 14:19 3256
Янина Соколовская

ЯК НАМ НЕ ВТРАТИТИ УКРАЇНСЬКІ ПОКОЛІННЯ

Блоги 2023-12-16 12:47 14319
Янина Соколовская

Урок Евромайдана, который Запад почему-то не усвоил

Блоги 2023-11-21 12:46 10138