Детали Юрій Косюк претендує на дотації за розведення патисонів

2018-07-19 14:16
 
Компанія претендувала майже на 1 млн доларів за програмою компенсації вартості насіння патисонів.
 
Компанія «Український патисон», основним бенефіціаром якої є український бізнесмен, співвласник МХП Юрій Косюк, не змогла оформити дотацію за програмою підтримки садівництва.
 
Про це повідомив представник однієї з профільних асоціацій, члени якої входять до комісії Мінагропроду. Він зазначив, що за підсумками засідання комісії 12 липня в реєстр одержувачів компенсації вартості насіння було внесено 163 суб'єкта господарювання з 165, які подали заявки. Двом претендентам було відмовлено. Одним з цих двох виявилася компанія «Український патисон». Назва другої структури співрозмовник видання не зміг уточнити.
 
Причини відмови в дотаціях УП, за його словами - неможливість віднесення цієї інвестиції до статті «витрати».
 
УП претендував на суму в близько 1 млн дол. (27 млн грн) за проектом закладки 800 га патисонових городів у Вінницькій області, насіння для якого привезли з Каліфорнії.
 
Олексій Мушак, народний депутат України, член аграрного комітету ВРУ, вважає неправильним дискримінацію в залежності від масштабу бізнесу одержувача, але сумнівається, що вона мала місце. 
 
«Якщо компанія підпадає під критерії, і всі документи були добре підготовлені, мабуть, неправильно [виключати її], а якщо щось було неправильно подано, тоді питань немає. Моя позиція з приводу дотацій відома, я за обмеження дотацій на групу компаній », - сказав він.
 
 
 

 

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"