ВОЙНА В Украине У Львові одночасно заспівають 350 бандуристів

2019-03-05 21:23

Впродовж березня місяця  в Україні відзначають 205-у річницю від дня народження Тараса Шевченка.

Популярність  українського поета, художника, публіциста – борця за  свободу проти рабства  душі людської настільки велика, що йому  вже  встановили 1384 пам»ятники - з них 128 у інших державах світу. Та  й  ця цифра не є сталою, бо  кожного року  в селах і містах  України  з»являються все нові і нові пам»ятники  Великому Кобзареві. Так, до 205- ї річниці від дня  народження  Тараса Шевченка, у  райцентрі Буськ, що на Львівщині, вже встановили величний  пам»ятник поету. Однак грандіозні урочистості  відбудуться під час відкриття пам»ятника  9 березня.

У Буську бронзова скульптура молодого Тараса Шевченка  здіймається  над площею перед Народним Домом  на  п»ять метрів – висота  пам»ятника і постаменту по 2,5 метри. Вартість скульптури разом з благоустроєм площі - 905 тисяч гривень коштом  місцевого бюджету. Автори пам»ятника - відомі скульптори Володимир і Андрій Сухорські - вони ж творці  пам’ятника  поету у Львові.

 У Львові ж до уродин Великого Кобзаря готуються встановити черговий рекорд. На  площі перед пам»ятником  Тарасові Шевченкові з усієї Львівщини зберуться  350  бандуристів – від  малого до старого, і одночасно  виконають пісні на поезію Великого Кобзаря. Адже бандура - це саме той  автентичний інструмент на якому грали українські  мандрівні лірники – кобзарі, котрі будили народ здобувати волю у своїй землі.

 Лариса Марчук

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"