Детали Львовский чиновник Гирняк крадет у беременных женщин

2019-07-17 15:45

 

Перинатальний центр у Львові за роки реконструкції став ледве не найяскравішим прикладом чиновницької недбалості, корупції, розкрадання бюджетних грошей, які приводять до реальних загроз для породіль з усієї області.

Не останню роль в цьому процесі зіграв заступник голови облради, а нині кандидат у народні депутати по 120 округу Володимир Гірняк.

Саме він під час проведення огляду виконання робіт з реконструкції в жовтні 2017 року заявив: «На початку 2018 року перинатальний центр почне працювати. Для нашої області перинатальний центр – це будівля №1».

Тоді пан Гірняк забув уточнити, що перинатальний центр не буде зданий доти, доки він, разом з зацікавленими особами з фірми, що займалася реконструкцією, не вкраде всі гроші.

Схема, по якій гроші виводилися з держбюджету на власні рахунки чиновників та бізнесменів вражала своєю простотою і нахабністю.

Конкурс на проведення робіт з реконструкції виграла небайдужа пану Гірняку фірма бізнесмена Антоніва «Прогрестехбуд». Та ця компанія нна момент участі в конкурсі не мала ані техніки, ані працівників, необхідних для проведення робіт, зазначених в конкурсному оголошенні, і планували залучати їх на субпідряді, що протирічило умовам конкурсу. Проте це не викликало у тендерного комітету жодних питань.

Також не виникло питань і в спецкомісії облради, яку очолював пан Гірняк, стосовно кошторису, який «Прогрестехбуд» неодноразово змінювали додатковими до основної угоди пропозиціями. Зокрема особливо цікавою виглядає стаття витрат «ризики, пов’язані з інфляцією», яка протягом декількох місяців змінилася з 10 до 18 мільйонів гривень при тому, що рівень інфляції в Україні за ці місяці спостерігався в межах статистичної похибки.

То ж в результаті Гірняк та його підлеглі «затвердили» майже 20 мільйонів гривень на витрати, яких насправді не існує, і не помітивши цих невідповідностей, продовжили далі розповідати, що грошей на завершення реконструкції знов не вистачає.

Найгіршим є те, що всі ці махінації призводять не тільки до фінансових втрат. Вони стають причиною цілком реальних ризиків для вагітних і породіль, які користуються послугами перинатального центру. Оюладнання частково не працює, на генераторах «зекономили», відповідність медичного обладнання міжнародним стандартам ніхто навіть не перевіряв…
Та вочевидь Володимира Гірняка це все вже не дуже хвилює: взяв своє та й пішов далі. От тільки далі він збирається вже до Верховної Ради, де можливостей застосувати свої «професійні навички» буде набагато більше.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"