ВОЙНА В Украине Допоможіть врятувати трирічного Дмитрика! У дитини посттравматична катаракта правого ока

2020-01-17 09:43

У трирічного Дмитрика – посттравматична катаракта правого ока. Тому на нього хлопчик не бачить. Хоч маленький, але він так хоче роздивлятися все навкруги. Мама хлопчика виросла у дитбудинку та не має змоги самостійно оплатити лікування. Вони навіть не мають, де жити. Допоможіть.

Минув місяць, відколи ЗМІ писали про трирічного Дмитрика, який живе у притулку та потребує допомоги на операцію. На жаль, справи з того часу не покращилися. А навпаки – наразі стоїть питання про видалення одного ока у дитини. Одеські медики дають надію на порятунок малюка. Тож маємо шанс врятувати дитя.

Дмитрика виховує одна мама, і та виросла у дитячому будинку. Без будь-якої підтримки вона намагалася забезпечити хоч якісь умови для сина. Але зараз сама не впорається. Потрібна допомога кожного з нас. Мама виросла у дитбудинку Мама хлопчика – Оксана прийшла помолитися до храму ікони Божої Матері “Скоропослушниця". Потім розповіла свою історію. Прихожани та священники пройнялися нелегким шляхом 24-річної жінки. - Вона – вихованка Бережанського дитячого будинку. У церкву недавно почала ходити, захотіла охреститися, - розповідає отець Володимир. – Почувши її історію, ми висловили співчуття та співпереживання. Виявилося, що вона не має постійного місця проживання. Раніше жила в гуртожитку, то в монастирі, то добрі люди їй допомагали.

З малою дитиною на руках, помочі чекати нема звідки. Вона одна на світі. Ні друзів, ні родини. Щоб якось вижити, жінці доводилося просити милостиню. Ми запропонували їй тимчасовий варіант житла. Вона жила вдома у прихожан храму, ми допомагали їй з одягом та взуттям. Та найбільше нас вразила доля маленького хлопчика. Ми дізналися про те, що він нібито впав на машинку і травмував око. Як розповіла Оксана, спочатку медики запідозрили у дитини пухлину мозку, але, на щастя, діагноз не підтвердився. У виписці йдеться про посттравматичні пошкодження рогівки.

Що стало причиною недуги, ми точно не знаємо. Але дитя треба рятувати. Церква взялася за збір коштів на лікування малюка. Також погодилися супроводжувати Дмитрика на лікування до Києва. Сказали видаляти око 24 грудня Дмитрикові мали провести операцію на правому оці. У центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Тернопільської ОДА, де тимчасово проживає дитина, бо мама не має власного житла, домовилися про оперативне втручання із національною дитячою спеціалізованою лікарнею МОЗ України "Охматдит". З допомогою небайдужих вдалося зібрати кошти на проїзд до Києва та перебування у медичному закладі. Оглянувши маленького пацієнта, лікарі дали невтішні прогнози.

- Сказали, що око потрібно видаляти, тому що відновити зір уже неможливо, плюс іде дуже серйозний запальний процес, - розповідає "20 хвилин" отець Володимир. – Радили спочатку зняти запальний процес у Тернополі, а потім повертатися до столиці. Ми спочатку дуже засмутилися, так шкода було дитяти. Він такий сонячний. Просто Янгол! По дорозі до Києва цілу дорогу до мами притуляється, обіймає. Він так хоче жити, і душа болить за нього. Ми робимо все, щоб врятувати дитині око та дати шанс на повноцінне життя. Домовилися із клінікою Філатова Небайдужі тернополяни вирішили не опускати руки. Наразі домовилися з «Інститутом очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України».

Після лікування у Тернополі там мають оглянути хлопчика та призначити лікування. - Медики подивилися усі висновки лікарів, аналізи та дослідження, і вони запевнили – врятувати око можна, хоча лікування буде довготривалим. Ми дуже зраділи цій новині. І будемо боротися до кінця, - запевняє отець Володимир. Мама хлопчика не має заощаджень, аби допомогти синові. Тому церква просить усіх небайдужих допомогти. У реабілітаційному центрі, де тимчасово проживає хлопчик, також благають усіх тернополян долучитися до порятунку дитини.

"Хлопчик активний, розумний" За час перебування хлопчика у реабілітаційному центрі тут вже всі до нього звикли та полюбили. Кажуть, він дуже допитливий та розумний.

- Дмитрик активний, дружелюбний, швидко адаптувався у нашому колі. Діти його не ображають, навпаки – усі хочуть допомогти, - розповідає вихователька Оксана Низик.

– Малюку все цікаво. Він часто запитує: "Що, чому, звідки?". На жаль, дитинство у нього важке. Так боляче дивитися на його червоне око, серце кров'ю обливається. Директор закладу додає, що багато сімей є на світі, але ця особливо потребує допомоги. Важливо протягнути руку назустріч. Відмовившись від однієї кави на день, можна врятувати дитині життя.

ДОВІДКА

Кошти на лікування Дмитрика можна перерахувати на картку отця Володимира:

4731 2191 1589 0869

Бичак Володимир Степанович

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"