Детали Євген Бамбізов – корумпований екс-податківець. Перший у черзі на крадіжку бюджету

2020-06-17 15:53

Днями Міжнародний валютний фонд схвалив виділення Україні першого траншу у розмірі 2,1 млрд доларів. Україна виконала умови МВФ і отримала гроші. Дефолту не буде, а отже, можна розслабитися і «заробляти гроші».

Саме таке рішення було прийняте в Офісі Президента Андрієм Єрмаком – вивести з «лави запасних» Бамбізова і призначити на одну з ключових посад у податковій Олексія Любченка.

Євген Бамбізов – колишній голова Офісу великих платників податків, звільнений з посади у вересні минулого року. 19 листопада 2019 року співробітники СБУ затримали Бамбізова за підозрою у сприянні легалізації доходів Сергія Курченка по схемі купівлі Українського медіа-холдингу

Проте Генеральна прокуратура на “прохання” Офісу президента майже одразу відпустила Бамбізова. Справа у тому, що Бамбізов має давнє знайомство з теперішнім головою Офісу президента, а тоді ще радником Зеленського – Андрієм Єрмаком через криміналітет, а саме - Ельбруса Тадеєва, екс-народного депутата від Партії регіонів, вихідця з банди ”Савлохи”. Як відомо, раніше Єрмак був помічником Тадеєва.

Під час виборів 2019 року Бамбізов, перебуваючи у статусі чиновника, виступив одним з основних тіньових ”спонсорів” Слуги народу, прагнучи заздалегідь підтримати переможця. Гроші на підтримку ”Слуги” Бамбізов брав з операцій по схемному податковому кредиту.

Основними користувачами схемного податкового кредиту є платники податків офісу ВПП, які мінімізують сплату ПДВ. Перебуваючина посаді, Бамбізов запровадив практику ”розпакування” порушників замість донарахування до бюджету, а згодом взагалі припинив відпрацювання схемного ПДВ, налагодивши потоки ”скруток” через пов’язані компанії. Згідно наведеної вище таблиці, лише за січень-липень 2019 року Бамбізов “скрутив” собі 235 млрд грн.

Звільнення з посади голови Офісу ВПП лише дозволило Бамбізову розслабитися та оновити свій автопарк. Тепер він пересувається на Mercedes-Benz G-класу 2019 року випуску вартістю 300 тис. євро.  

Зараз, коли транш МВФ отримано і потреба виконувати вимоги Фонду відпала, Бамбізов готується до повернення на потоки у ДПС. На нього ставлять через особисті зв’язки з Єрмаком і стабільне та ефективне наповнення ”тіньової каси” – доля бюджету  України президента Володимира Зеленського та його оточення, судячи з останніх кадрових призначень, особливо не цікавить.

Бамбізов вже почав відпрацьовувати надані йому аванси та проявляти вірність для того, щоб повернутися на потоки. Зараз Євген Бамбізов намагається облити брудом екс-міністра фінансів Оксану Маркарову та колишніх голів митниці та податкової – Максима Нефьодова та Сергія Верланова. Одіозний фіскал Бамбізов робить це для того, щоб відвернути увагу від рекордної крадіжки 700 млн. грн ПДВ за 18 днів під егідою Олексія Любченка, а також щоб заробити собі статус “борця за справедливість”. Хоча паралельно відбувається організація нових майданчиків для поборів на податковій та митниці у кращих традиціях Захарченка-Клименка.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"