Политика Автомайдан розколовся через амбіції лідерів

2014-03-25 17:15

Автомайдан на Волині розколовся через надмірні амбіції одного з його координаторів Сергія Похи. Так вважає керівник організації ГО «Автомайдан України» Ігор Оборонов. Про це повідомляє ВолиньPost.

Оборонов розповів, що раніше на Волині автоймаданівський рух був єдиним. Але під час виборів керівника організації стався скандал: більшість членів не підтримали кандидатуру Сергія Похи. Зі слів Оборонова, це сталося через те, що Поха демонстративно вийшов із залу, де проходили збори, і заявив, що не хоче мати нічого спільного із «Автомайданом», – пояснив Оборонов. Він додав, що після цього саме його – Оборонова – вибрали керівником організації.

Також, за словами Оборонова, Поха «захопив із собою» рації, комп’ютери, картки на паливо, які належали «Автомайдану» та разом із кількома прихильниками покинув організацію.

«Найобразливіше, що він вкрав нашу назву – «Автомайдан Волинь». Він таємно зареєстрував громадську організацію з такою назвою. Хоча його організація нараховує людей 15», – заявив Оборонов.

Учасників Автомайдану на Волині, які не пішли з Похою, залишилося близько 300, каже Оборонов. Вони зареєстрували ГО «Автомайдан України». Хоч така назва, за визнанням керівника, викликала обурення багатьох активістів в Україні і її теж називали «крадіжкою».

«Ми готові відмовитися від назви, якщо Поха поверне нам стару», – заявив Оборонов.

Активіст Сергій Буряк під час прес-конференції заявив: якщо Сергій Поха продовжить свої «інтриги», автомайданівці оприлюднять на нього компромат, якого, мовляв, мають достатньо.

«Якщо він далі буде проводити таку політику, ми цю інформацію оприлюднимо», – заявив Буряк.

Оборонов розповів журналістам: «Якщо по відношенню до мене та Леоніда Голода, заступника, будуть певні дії правоохоронців із нашого затримання, я однозначно це пов’язую із Сергієм Похою. У нас є свідки того, що Поха змовився із певними представниками прокуратури і міліції щодо фальсифікації побиття Похи, у якому можуть звинуватити нас, щоб дискредитувати».

Прес-секретар автомйданівців Марина Щебет закликала Поху «одуматись» та об’єднатися із більшістю активістів, щоб повернути єдину назву та відновити єдність організації.

Натомість, сам Сергій Поха пояснив, що всі заяви про його «змову» із силовиками – це брехня. «Я можу все це спростувати. Але якщо вони будуть поливати мене брудом, то я не готовий чинити так само», – пояснив він.

За словами Похи, створюючи ГО «Автомайдан Волині», він «хотів як краще», але його не зрозуміли.

Источник: zik.ua

Еще новости в разделе "Политика"