Мир З'явилося відео, як на російський Мурманськ падає метеорит

2014-04-20 21:06

Вчені не виключають, що в найближчі дні жителі північних широт зможуть знову побачити подібне явище.

У ніч проти неділі, 20 квітня, в небі над російським містом Мурманськ пролетів метеорит. Нічне небо осяяла "вогняна куля". Згораючи на своєму шляху, метеорит летів до землі. Відео вдалося зняти завдяки відеореєстраторам на автомобілях та мобільним телефонам, пише "Преса України".

На відео, викладеному в інтернеті, видно, як яскравий об'єкт мчить навкоси до автомобільної дороги, після чого зникає в темряві. Це падіння "небесного каменю" нагадало багатьом про метеорит, який вибухнув торік у небі над іншим містом Росії - Челябінськом. Тоді поранення отримали близько 1,2 тисячі осіб, а в багатьох будівлях вилетіли шибки. Цього разу в Мурманську обійшлося без жертв.

Мурманський метеорит, пояснюють учені, виявився з сімейства лірід - скупчення небесних тіл, яке кожного квітня проходить через орбіту нашої планети. За розміром ці астероїди невеликі. Якщо вони й потрапляють в атмосферу Землі, то тут же згорають. До речі, не виключено, що цей "гість" не останній і в найближчі дні жителі північних широт зможуть знову побачити подібне явище.

Еще новости в разделе "Мир"