Стало відомо чому новітній транспортник АН-178 не стане Бандерою чи Кіборгом

ВОЙНА В Украине 2015-12-23 08:45

Українські користувачі інтернету вважають себе ошуканими. Величезну хвилю народного обурення викликала новина від ДП "АНТОНОВ", у якій йдеться про те, що новітній транспортник АН-178 не буде названо попри те, що народ зкреативив тисячі можливих варіантів.

Нагадаймо, конкурс на народу назву нового транспортного літака АН-178 тривав майже два місяці, надійшло понад 5 тисяч пропозицій. У голосуванні взяли участь понад 250 тисяч чоловік.

Між тим, конкурсу було присвячено десятки телевізійних сюжетів, радіоповідомлень, близько тисячі публікацій в український та закордонній пресі. Надходили електронні та поштові листи як від дорослих, так і від дітей. Антонівці віддали перевагу назвам: "Дельфін", "Богдан", "Надія." Серед варіантів також були "Амет-Хан Султан ", "Степан Бандера", "Кіборг".

"Ми щиро вдячні кожному з учасників! Ваша увага – велика честь для нас! Але після оприлюднення проміжних результатів голосування, в мирний перебіг Народного конкурсу втрутилася політика. Боротьба за назву стала приводом міжнародних політичних баталій. Тому новий транспортний "АН" залишається в міжнародній класифікації як АН-178", - говориться у повідомленні компанії.