В.о. Гендиректора Київпассервісу: «Підприємство працювало й працює у штатному режимі»

Детали 2016-01-19 13:02

У травні 2015 року державне підприємство «Київпассервіс» було внесено до переліку об’єктів, призначених на приватизацію. 29 жовтня Мінінфраструктури передало ДП в управління ФДМУ, а згодом – надіслало листа про доцільність виключення Гендиректора «Київпассервісу» з приватизаційної комісії. Зважаючи на цей лист, численні скарги співробітників, а також судові позови перевізників до підприємства, Фонд почав на об’єкті перевірку, на час якої відсторонив Гендиректора Олександра Шульгу від виконання ним посадових обов’язків. Тимчасово виконуючим обов’язки Гендиректора наразі є Микола Котушенко, він і розповів про ситуацію на підприємстві.

 

 – Чому Олександр Шульга через місяць після початку перевірки назвав її рейдерським захопленням? Що насправді відбувається на підприємстві?

– Слово «рейдерство» просто гарно звучить, іншого пояснення в мене немає. По суті, цільове призначення підприємства не змінено, усі люди працюють, нікого не звільнено. Усього-навсього орган управління підприємством почав внутрішню перевірку і тимчасово відсторонив керівника, навіть не звільнив його.Незадоволені цим тільки люди, близькі до відстороненого Гендиректора. Усі інші реагують на ситуацію спокійно. Якщо їх не «накручувати» і не залякувати – вони спокійно працюватимуть і надалі.

– Як проходить перевірка? Чи не заважає вона роботі «Київпассервіса»?

– Представники комісії Фонду взяли необхідні документи і працюють у себе в офісі, ми їх не бачимо. Навіть коли вони були тут, в процеси не втручалися. Даже когда они здесь были, в рабочий процесс не вмешивались. Та й були вони тут лише чотири дні.Підприємство Підприємство працювало і працює у штатному режимі. Щоправда, у п’ятниці нам заблокували рахунки за рішенням суду: «Київпассервіс» півроку не виплачував гроші – два мільйони гривень – турецькому перевізнику «Гюнсел», тепер їх списують у примусовому порядку. Це справедливо.

– Чи почалася вже підготовка підприємства до приватизації і чи берете ви в ній участь?

– Нас кільки я знаю, наразі готується наказ про затвердження складу приватизаційної комісії. Як тимчасово виконуючий обов’язки я буду брати в ній участь принаймні до 14 лютого, поки не завершиться робота перевірки.На першому етапі, як я розумію, завданням комісії буде інвентаризація та оцінка підприємства.

– У якому стані наразі «Київпассервіс»?

– Поки складно відповісти однозначно. Наразі підприємство нібито не збиткове, але в останні місяці 2015 року у людей чомусь забрали надбавки, перевели на шестигодинний робочий день. Це були кроки Гендиректора О. Шульги. Багато було скарг від перевізників, фінансові претензії.Через це на минулому тижні ми провели на підприємстві засіданняразом з перевізниками і представниками обладміністрації – щоб продемонструвати підтримку і готовність вирішувати проблеми.

 

Довідка

Микола Котюшенко має вищу юридичну освіту. З 2006 року працював керівником транспортного підприємства "К-А-Н"(підприємство обслуговує міські і внутрішньообласні міжміські маршрути). З кінця 2015 року – заступник Гендиректора ДП «Київпассервіс». Крім того, є заступником Голови Обласної ради перевізників при Київській обласній адміністрації.

Джерело