Кривавий рейдерський захват Шаргало

Детали 2016-09-05 07:32

Здається оновлення влади та люстраційні процеси  у державі все ж йдуть осторонь окремих представників судової влади, органів юстиції та відвертих злочинців, що уміло користуються адміністративними послугами останніх.

 Як стало відомо в суботу зранку 3 вересня поточного року озброєні молодики в кількості більше 100 чоловік почали зухвалу спробу захоплення переробного підприємства ТОВ «Хімакс» у районі Крюківщина на Київщині. За один ранок уся околиця району була окупована невідомими людьми «кримінальної зовнішності» на автомобілях з литовськими та польськими номерами.

Тими самими молодиками, яких в народі охрестили «тітушками» керував скандальний рейдер Шаргало Роман, що працює під ширмою суддівського прикриття з оточення колишнього президента Януковича, а саме судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова через свого батька (суддю у відставці ВГСУ Шаргала В.І.).

Працюючі добре розуміли, що відбувається і боронили своє підприємство до останнього. Безкарність ліквідатора Шаргала та нелюдська поведінка рейдерів призвели до страшного. На при великий жаль, у ході сутичок з «тітушками» отримав смертельне поранення та загинув без будь якої провини працівник цього підприємства.

Варто вказати, що до «Революції гідності» контроль над підприємством (ТОВ «Хімакс») приписували політично-фінансовому угрупуванню Захарченка – Чеботарьова, однак останніх два роки вказані фігуранти набули статусу підозрюваних та переховуються від правосуддя на теренах Росії. Згодом з’ясувалось, що рейдерську атаку під керівництвом Р. Шаргала все ж таки спровокувала остання очистка складу акціонерів від представників банди Захарченка – Чеботарьова.

Очевидним фактом є те, що невдоволені таким розвитком подій останні, через свої впливові зв’язки з давнім бізнес-партнером Олександром Ліщенко (відомим у кримінальному середовищі як «Ліча»), за посередництвом Громадської спілки «Всеукраїнський громадський рух «Лівий берег» (її розгалужена структура містить понад 14 обласних підрозділів та охоронну фірму) та підконтрольного добровольчого батальйону «Свята Марія», а точніше тієї його частини, що «наводять порядок на замовлення» за немаленьку оплату вирішили відіграти ситуацію назад та повернути собі контроль над підприємством.

Про свою «раптову обізнаність і глибоке занепокоєння» уже поінформував у мережі Facebook і один із народних депутатів від радикальної партії Дмитро Лінько. Окремі джерела пов’язують його з батальйоном «Свята Марія» у якості куратора. За останньою інформацією від жителів Крюківщини, батальйонними тітушками допомагав керувати ще один «герой мережі», який себе представляє як «замкомбат батальйону» на прізвисько «Моня» (наближений до Ліщенка). Відео з його «подвигами» можна подивитися по цьому лінку

Таким чином, компанія реваншистів зібралася чимала. Є замовники, є куратор і є виконавці. Ціль у такого організованого злочинного угрупування – повернути та «кришувати».

За інформацією інтернет порталів, ліквідатор Шаргало Р. вже встиг прославитись та набути досвіду захоплення підприємств, про шо можна почитати ось тут

Існуюче ОПГ «Захарченка-Чеботарьова-Ємельянова та сімейства Шаргало» (син арбітражний керуючий – рейдер та батько — Шаргало В. тодішній суддя Вищого господарського суду України), після скандального захоплення майнових активів ПАТ СПК «Меридіан» досі не затримані та й надалі працюють на замовлення кримінальних босів. Детальніше про них тут.

Подія набула розголосу та сколихнула патріотично налаштовану громадськість району. Схоже що, Шаргалу і його «тітушкам» (з м. Фастів, Біла Церква) дали відсіч та показали, що буремні часи та методи бандюків Януковича вже не повернути… Реваншу не буде!

Источник: rupor-ukr.net