ВОЙНА В Украине АНОНС Що покаже Національна опера України у вересні - репертуар, афіша, замовлення квитків

2021-08-31 15:33

Вереснева афіша Національної опери України багата на знакові події, найяскравішими з яких можна назвати бенефіси до ювілеїв Анжеліни Швачки, Вікторії Ченської та Миколи Дядюри. А ще крім різноманітного поточного репертуару з кращих зразків світової та української класики відбудеться третій показ світової прем’єри балету «Данте».

12 вересня – оперою «Кармен» Ж.Бізе свій ювілей на сцені відзначатиме одна з кращих Кармен Європи Анжеліна Швачка. До речі, це буде 200 вихід співачки в цій ролі. 

24 вересня – опера «Макбет» Дж.Верді з Вікторією Ченською в титульній партії. Саме таким чином провідна солістка оперної трупи театру святкуватиме свій ювілей.

29 вересня - Густав Малер. Симфонія № 2 (c-moll) «Воскресіння». Один з найулюбленіших творів головного диригента Національної опери України Миколи Дядюри. Тож не дивно, що саме його Маестро обрав для свого бенефісу, приуроченого до ювілею митця. 

Також у вересневому репертуарі театру третій показ світової прем’єри балету «Данте» (25 вересня). Балетмейстер-постановник та автор лібрето Ярослав Іваненко, диригент-постановник – Олексій Баклан, відеосценографи – Давіде Брокколі та Лівіо Савіні (Італія), сценограф – Станіслав Петровський, художник костюмів – Ганна Іпатьєва, координатор міжнародної участі в проєкті – Нікола Франко Баллоні). У постановці використані фрагменти творів Ріхарда Вагнера, Антоніна Дворжака, сучасна музика духовника православної ассірійської громади у Грузії, схіархімандрита  Серафіма (Біт-Харібі) та частини з симфоній знаменитого італійського композитора Еціо Боссо (Ezio Bosso, 1971–2020). А відеосценографія, створена італійськими візуальними дизайнерами, надає виставі додатковий вимір: за допомогою провідних сучасних відеотехнологій і спецефектів глядач опиняється разом із Данте та його коханою Беатріче то в чарівній атмосфері середньовічної Флоренції, то в потойбічному світі – в містичних дантових колах Пекла та Раю.

Сучасна балетна постановка Національної опери України, реалізована спільно з Посольством Італії в Україні та Італійським інститутом культури в Україні, офіційно увійшла до всесвітньої мистецької програми «Dante 700 nel mondo» («Данте 700 у світі»).

Важливо! Квитки надходять у продаж поступово – за два тижні до заявленої дати вистави. Національна опера України, насамперед, турбується про своїх шанувальників, тому і ввела ці невеличкі обмеження в часі придбання квитків. І це виключно для того, щоб глядачі не мали проблем з переносами вистав, або поверненням квитків. Ми всі живемо в карантинному просторі і ситуація з переходом з однієї карантинної зони в іншу, на превеликий жаль, непердбачувана.

В репертуарі театру можливі зміни – слідкуйте за афішею https://opera.com.ua/afisha.

Відповідно до діючих карантинних вимог поки незмінними залишаються - обов‘язкове дотримання глядачами маскового режиму та соціальної дистанції, а заходячи до театру необхідно пройти температурний скринінг.

Національна опера України завжди рада своїм глядачам!

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"