Политика "Народний мер" Слов'янська поставив умову для початку переговорів

2014-05-14 22:15

Лідер "Народного ополчення Слов'янська" В'ячеслав Пономарьов зажадав виведення українських військ з території Донецької, Луганської та Харківської областей.

 За його словами, саме це є умовою, щоб воюючі сепаратисти погодилися почати переговори з центральною владою.

"Якщо хочуть, то нехай виведуть війська, залишать нам Правий сектор, найманців - з цими ми розберемося самі, тоді можна буде почати якісь переговори", - сказав В'ячеслав Пономарьов.

Нагадаємо, що 11 травня, в Донецькій та Луганській областях було оголошено проведення псевдореферендуму про статус регіонів.

За попередніми результатами, представники самопроголошеної Донецької народної республіки говорять, що 89% виборців висловивлись за самостійність регіону.

Після референдуму між сепаратистами почалися розбірки.

Керівник російської розвідувально-диверсійної групи на прізвисько "Стрілець" Ігор Гіркін проголосив себе верховним головнокомандувачем так званої "Донецької народної республіки". "Стрілець" оголосив, що бере регіональні військові органи під свій контроль, а також органи безпеки, міліції, митниці, прикордонної служби, прокуратури.

Зокрема, 12 травня неподалік від Слов'янська дві групи озброєних невідомих "з'ясовували стосунки" за допомогою автоматичної зброї.

У Слов'янську продовжується АТО.

Проведення наступного раунду переговорів в рамках загальнонаціонального "круглого столу" заплановане на 17 травня у Донецьку.

По материалам: ipress.ua

Еще новости в разделе "Политика"